Friss hírek

2009.06.22. 15:24

Két nappal a gyilkosság előtt már kést találtak a békéscsabai nőt leszúró férfinél

<p>A gyilkosság előtt két nappal áldozata lakóhelye közelében igazoltatták és egy kést is találtak annál a 36 éves férfinál, aki június 20-án, szombaton Békéscsabán több késszúrással megölte 18 éves volt élettársát. A férfit vasárnap fogták el, beismerte a gyilkosságot. A gyilkosságnál segédkező testvérével együtt őrizetbe vették és előzetes letartóztatásukat kezdeményezte a rendőrség. A tiszapüspöki férfit előzetesen kitervelt emberöléssel, míg testvérét bűnsegédlettel gyanúsítják - hangzott el hétfőn a Békés megyei Rendőr-főkapitányság sajtótájékoztatóján.</p>

Mint arról a Független Hírügynökség beszámolt, szombaton délután Békéscsabán, a Tavasz utca egyik családi házának konyhájában több késszúrással megöltek egy 18 éves nőt. A gyilkosság gyanúsítottját, a nő 36 éves volt élettársát vasárnap délelőtt Békéscsabától tíz kilométerre, a telekgerendási vasútállomás közelében egy bokros területen fogták el.

A férfi beismerte a gyilkosságot - mondta el a rendőrség hétfői sajtótájékoztatóján Kis Péter, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója. A nyomozás során kiderült: a férfi korábban négy évig élettársi kapcsolatban élt Tiszapüspökiben a 18 éves nővel. A nő idén tavasszal elhagyta, és Békéscsabára költözött egy unokatestvéréhez. Ide jött utána a férfi és annak testvére, hogy rábírják arra: menjen vissza Tiszapüspökibe és folytassa volt élettársával a kapcsolatot.

A férfi pénteken éjszaka bemászott a ház udvarára és ott elbújt a fészerbe. Bevallása szerint egy alkalmas pillanatban beszélni akart a nővel, hogy békülésre bírja. Végül szombaton délután a ház konyhájában leszúrta a nőt, miközben testvére az utcán őrködött. A gyilkosságot az áldozat unokatestvére fedezte fel, ő értesítette a rendőrséget is. A mentők megpróbálták újraéleszteni a 18 éves lányt, de a helyszínen belehalt sérüléseibe. A rendőrség azonnal lezárta a környéket, és a közelben megtalálták a gyilkos testvérét. Ezután körözést rendeltek és, lezárták a városból kivezető utakat, a környéken pedig sárkányrepülősökkel is kerestették a gyilkost. A férfit végül a telekgerendási vasútállomás mellett egy bozótos területen fogták el.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a nőt a szakítás után zaklatta volt élettársa, ezért feljelentést is tett a rendőrségen. Április 11-én a férfi felkereste és rá akarta venni a nőt, hogy menjen vissza hozzá, majd egy közösségi portálon zaklatta. Emiatt a nő május 25-én feljelentést tett. A gyilkosság előtt két nappal, június 18-án, csütörtökön a nő és unokatestvére azzal hívták ki a rendőrséget, hogy lakóhelyük közelében látták a férfit és testvérét. A nő ráadásul Tiszapüspökiben élő anyjától egy sms-t kapott, hogy a faluban azt beszélik: a férfi fegyvert akart szerezni magának.

A járőr csütörtökön este egy békéscsabai kocsmában talált rá a testvérpárra. A férfinél találtak egy konyhakést, amit elkoboztak tőle, és feljelentették közbiztonságra veszélyes tárgy birtoklásáért. Mivel a két férfi nem tett semmi fenyegetőt, és azt mondták, hogy távoznak a városból, így a járőr útba igazította őket a vasútállomás felé. A nővel és unokatestvérével pedig közölték, hogy ha újra látják a környéken a testvérpárt, azonnal értesítsék a rendőrséget.

Mivel csütörtökön a férfi személyesen nem találkozott volt élettársával, nem ment a házához, és akkor semmilyen fenyegető kijelentést nem tett, így a járőrnek, azon túl, hogy elkobozta a nála talált kést és feljelentette annak birtoklásáért, más lehetősége nem volt eljárni - mondta Gyurosovics József főkapitány.

A férfi és testvére nem hagyták el Békéscsabát. Pénteken a férfi egy üzletben vett egy másik konyhakést, amivel szombaton végzett a fiatal nővel. Amennyiben bebizonyosodik, hogy előre kitervelten követte el a gyilkosságot, életfogytiglan tartó börtönbüntetésre számíthat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!