Simicskó: a kormány folyamatosan terrorveszélyről beszélt

Majdnem mindegy, hogy Szilvásy György szájából elhangzott-e a közelmúltban, hogy terrorveszély van, hiszen a kormánypárti politikusok folyamatosan erről beszéltek – így reagált Simicskó István (KDNP) arra, hogy a kancelláriaminiszter egy reggeli televíziós műsorban tagadta, hogy korábban terrorveszéllyel riogattak volna. Az ellenzéki politikus a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy Gyurcsány Ferenc már egy évvel ezelőtt is beszélt arról, hogy bizonyos csoportok robbantgatni vagy gyújtogatni készülnek, ezek pedig terrorista módszerek – fogalmazott Simicskó István.

Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának vezetője szerint tulajdonképpen másodlagos, hogy Szilvásy György kimondta-e a terrorveszély szót. A legfontosabb, hogy ezekkel a hírekkel az emberek biztonságérzetét befolyásolták. Hiszen az emberek jelentős része félt és még most is fél. Többek között ezért is hagyták el annyian a fővárost március 15-én – mondta Simicskó István.

A hétfőig fenntartott Kossuth téri kordonnal kapcsolatban Simicskó István elmondta: továbbra is választ várnak azokra a kérdésekre, hogy korábban mi indokolta a fémkerítés felállítását, miért múltak el a veszélyek és milyen elemzéseket végzett a rendőrség annak lebontása előtt.