Friss hírek

2008.12.12. 06:34

Buszbaleset Nepálban - legkevesebb 22 halott

<p>Felborult egy autópályán egy iskolásokat szállító zsúfolt busz, majd több métert zuhant a hegyvidékes terepen - jelentette be pénteken a nepáli rendőrség. Közleményük szerint a szerencsétlenség csütörtökön késő este történt az ország déli részén. A balesetben a legkevesebb 22-en haltak meg, a sebesültek száma csaknem 60.</p>

A busz éppen egy iskolai kirándulásról tartott hazafelé, amikor a szerencsétlenség történt. A nepáli rendőrség közleménye szerint az autópályán gyorsítás közben felborult busz 15 métert zuhant, miután lesodródott a sztrádáról.

A járművön körülbelül 80 kisiskolás, 10 év körüli gyerek utazott, 15-en még a helyszínen életüket vesztették, heten a helyszínre érkező orvosok ellátása, illetve a kórházba szállítás közben haltak meg. A baleset Nawalparasi városa közelében, a nepáli fővárostól, Katmandutól 100 kilométerre nyugatra történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!