Sima vereség Angyalföldön

Magabiztosan verte a Vasas a Diósgyőr csapatát a labdarúgó NB I. harmadik fordulójának vasárnap esti mérkőzésén.

2. perc: A jobb oldalon, a 16-os szélén Sipeki szerelte Tóth A.-t, majd a vendégek játékosa középre adott, de a centerezésről középen Horváth F. lemaradt.

3. perc: Sipeki iramodott meg a jobb oldalon, betört a 16-oson belülre, majd néhány lövő csel után 12 méterről Németh G. kezébe bombázott.

9. perc: Bárányos a jobb szélről lőtte középre a labdát, de Waltner elé határozattan beléptek, így nem jutott lövéshez a 11-es pont környékén.

14. perc: Bárányos ezúttal is a jobb oldalról ívelt a kapu elé, a hosszú oldalon az előre lopakodó Elek emelkedett az égbe és fejelt a kapu bal felső sarkába 12 méterről, 1-0.

32. perc: Molnár Z. cikázott be középre a jobb oldalról, majd Waltnerhez passzolt. A csatár viszont egy picit hosszan szöktette magát a labdaátvétel után, így oda lett a helyzet.

44. perc: Sipeki jobboldali szögletét Horváth F. fejelte a léc fölé.

47. perc: Binder vezetgette a labdát középen, majd 28 méterről lőtt, bombája nem sokkal suhant el a jobb felső sarok felett.

49. perc: Balog Zs. a jobb szélen viharzott el, majd jó labdát adott a túloldalon felfutó Rósa Henriknek, aki 14 méterről a rövid alsó sarkot célozta meg, de Kövesfalvi szögletre tenyerelte a lövést.

57. perc: Weitner a bal oldalról kitűnően adott középre, Bárányos megpróbálta átemelni a labdát Kövesfalvin, aki még bele tudott piszkálni a kapuba tartó labdába, ami a meglepett Waltner elé került, előle azonban Gáspár az utolsó pillanatban mentett.

60. perc: A diósgyőri 16-osnál, középen Waltner tisztán lőhetett, de Kövesfalvi óriási bravúrral védett. A labda azonban a baloldalon álló Weitner elé pattant, akinek az ismétlését ismét nagy bravúrral hárította a kapus.

63. perc: Füzi Krisztián gondolta úgy, hogy megpróbálja távolról bevenni Kövesfalvi kapuját, de a hálóőr a jobb felső sarok elől szögletre ütötte a középpályás 23 méteres bombáját.

70. perc: Tisza ugratta ki a 16-os bal sarkánál Siminicet, akinek bal lábas lövése Németh G. kezében halt el.

74. perc: Bárányos Gyánóhoz passzolt, aki remekül gurított hátra a visszalépő Weitner elé, a csatár azonban ajtó-ablak helyzetben az égbe lőtt.

80. perc: Tisza buktatása után a Vasas kapujától 21 méterre jutott szabadrúgáshoz a Diósgyőr, Vámosi löketét, a bal alsó sarok előtt szedte össze Németh G.

85. perc: A körülményes Vasas támadás végén Balog Zs. a jobb oldalról lőtte keresztbe a labdát, Bárányos kinézte a kapu bal oldalát, beledőlt a lövésbe és 14 méterről a gólvonal mögé helyezett, 2-0.

88. perc: Katona a jobb oldalon 12 méterről a rövid felső sarok fölé durrantott.

BCs

Jegyzőkönyv

Labdarúgó NB I., 3. forduló

Vasas SC – Diósgyőri VTK 2-0 (1-0)

Budapest, Fáy utca, 1500 néző. V: Gergely S. (Tóth P., Albert)
Vasas SC: Németh G. (0) – Molnár Z. (6), Salamon (6), Tóth A. (6), Elek (6) – Bárányos (8), Füzi K. (6), Zováth (5), Rósa H. (5) – Waltner (5), Weitner (5). Vezetőedző: Egervári Sándor.
Diósgyőri VTK: Kövesfalvi (7) – Mogyorósi (5), Gáspár (6), Vámosi (6), Dianu (5) – Mogyoródi (5), Katona (5), Vitelki (5) – Tisza (5), Sipeki (6) – Horváth F. (4). Vezetőedző: Gálhidi György.

Csere: Molnár Z. helyett Balog Zs. (6) a 46., Sipeki helyett Binder (6) a 46., Rósa H. helyett Gyánó (6) az 55., Dianu helyett Farkas V. (-) a 67., Horváth F. helyett Siminic (-) a 69., Elek helyett Janjic (-) a 81. percben.
Sárga lap: Molnár Z. a 4. percben.
Gólszerző: Elek (1-0) a 14., Bárányos (2-0) a 85. percben.