Sikkasztó BKV-dolgozót fogtak el a rendőrök

A rendőrök elfogták azt a BKV-dolgozót, aki a gyanú szerint egy cég nevében egy általa nyitott számlaszámot helyezett el a közlekedési vállalat rendszerében. A már korábban megkötött lévő szerződés alapján a BKV elutalta az abban szereplő összeget a megadott számlaszámra.

A pénzt a BKV szerződött partnere helyett a nemrég elfogott férfi vette fel.  Jelentős kárt okozó csalás miatt indult ellene eljárás.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedd esti tájékoztatása szerint a férfit azzal gyanúsítják, hogy “egy közlekedési társaság” dolgozójaként a munkaadója, illetve egy másik cég között létrejött elszámolási megállapodásra hivatkozva hamis számlaszámot helyezett el munkahelyének pénzügyi rendszerében. A hamis számlát ő nyitotta, hogy a munkaadója arra utalja a szerződött partnerének járó pénzt.

A 31 éves férfit a BRFK gazdaságvédelmis nyomozói Szegeden fogták el.

A Népszava internetes oldala az ügy kapcsán azt írja, hogy ez volt az az ügy, amelyben Kocsis István, a BKV vezérigazgatója november közepén feljelentést tett a rendőrségen. A lap szerint a gyanúsított BKV-dolgozó 18 millió forintot sikkasztott el a közlekedési társaság pénzéből. A bíróság őrizetbe vétele után házi őrizetbe helyezte.
– Független Hírügynökség –