Sikkasztás miatt nyomoznak a százhalombattai közösképviselő ügyében – RTL Híradó

Sikkasztás miatt nyomoz a rendőrség a százhalombattai társasházak ügyében. Múlt héten a Házon kívül című műsor számolt be arról, hogy 23 társasház nevében, a lakók tudta nélkül vett fel hiteleket azok közös képviselője olyan munkákra, melyeket el sem végeztek.

Az asszony azóta eltűnt, a bank azonban a lakóktól követeli a pénzt. Ügyvédjük szerint viszont a követelés nem jogos, a Pénzügyi Felügyeletnél is panaszt tettek – hangzott el az RTL Híradójában.

A társasházak lakói nem tudtak arról, hogy az elmúlt években összesen csaknem félmilliárd forintnyi kölcsönt vett fel nevükben a közös képviselő, meghamisítva a közgyűlési jegyzőkönyveket. A pénznek szerintük csupán a fele ment el felújításokra, a bank most mégis a teljes összeget követeli tőlük. A lakók által fogadott ügyvéd, Visontai Csongor a Híradónak azt mondta: álláspontja szerint a kölcsönszerződés nem jogszerűen jött létre, hiszen a közös képviselő felhatalmazás nélkül írta alá azokat. Most már a rendőrség is nyomoz, sikkasztás miatt, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta: még tart a tanúk meghallgatása, kihallgatása, illetve az adatgyűjtés. A nyomozók egyébként revizorok segítségével 5 évre visszamenőleg szerzik be azokat az iratokat, amelyek a társasházak működésével összefüggésben keletkeztek, ezért még egyelőre nincs gyanúsított az ügyben.

Hart Andrea, a közös képviselő korábban önkormányzati képviselő is volt, a polgármester által vezetett civil szervezet színeiben. Vitéz Mihály, százhalombattai polgármester a Híradónak azt mondta, ő nem tudott arról, hogy a nő bűncselekményt követett el.
– Független Hírügynökség –