Sikeres volt a kampány

Kutyusok
Kutyusok
Nyíregyháza – A közelmúltban lezárult az Állatbarát Alapítvány által szervezett ivartalanítási akció. A kampány során kedvezményesen ivartalaníttathatták kutyáikat, macskáikat a gazdák.

A Városüzemeltetési Kht., a Magyar Állatorvosi Kamara Sz-Sz-B Megyei Szervezete támogatásának, valamint helyi és megyei állatorvosok közreműködésének köszönhetően – kaptuk a tájékoztatást az Állatbarát Alapítvány képviselőjétől Inántsy Pap Sándortól.
A szakember elmondta, hogy a kampányt már több alkalommal szervezték meg de idén tavasszal minden eddigi rekordot fölülmúlt az érdeklődés. Ez a folyamatos szemléletformálásnak, az erre a célra készített ivartalanítási tájékoztató kiadványnak, hirdetéseknek is köszönhető, valamint egyre több állattartó ismeri fel, hogy ez a felesleges szaporulat megelőzésének a legbiztosabb módja.

Sajnos hazánkban még mindig nagyon sok a kóbor állat – hangsúlyozta Inántsy Pap Sándor – és ezt a problémát kívánják a megyében mérsékelni az állatvédők, amely cél elérése érdekében készséges partnernek mutatkoztak az akcióhoz csatlakozó szervek, illetve állatorvosok is.

Akció nélkül is kérjék

A 207 ivartalanított állat azt jelenti, hogy évi két ivarzási ciklussal, szaporulatonként pedig átlagosan 5 egyeddel számolva több mint 2000 gazdára váró utódot eredményezett volna.

Ez már így is tetemes mennyiség megsokszorozódhatott volna, hiszen az elcsatangoló kan kutyák vagy kandúr macskák több nőstény gazdájának is meglepetéseket okoznának, hiszen az ösztönökre hallgató hím állatoknak nem jelent akadályt a legerősebb kerítés sem, ha egy kis szabadságra vágynak. Örömmel tapasztaltuk a kampány sikerét, és bízunk benne, hogy a későbbiek során minden állattartó követi ezt a jó példát, és elvégezteti kutyáján, macskáján ezt a rutinműtétet.

Az akció most befejeződött, de ettől függetlenül továbbra is minden állattartót arra bíztatunk, hogy ivartalaníttassa kutyáját, macskáját, mert ez a legjobb megoldás a felesleges szaporulat elkerülésére, a kóborállat-probléma mérséklésére.

– Sipos Marianna –