Sikeres Vegyész premier

Sikeres Vegyész premier
Egy hosszú hazai nyitással kezdődött a Vegyész “történelmi” interligás meccse, melyen a gyors pontváltások mellett számos rossz szervát láthatott a szépszámú publikum.

Az első kötelező pihenőnél 8-7-re a vendégek vezettek, de Tomanóczy pontok révén tartotta magát a Barcika. Két bravúros szlovén mentés után 10-13 állt az eredményjelzőn és a második technikai időnél már négy volt közte (12-16). Szívós játékkal és jó sáncokkal utolérte ellenfelét a VRC, így 18-18-nál vendég időkérés következett. Nebotov ziccere után fordult az állás. Nem sokáig, mert két rossz borsodi szerva és nyitás-fogadás hiba után – 21-23-nál – Demeter György hívta magához játékosait. Ám ez sem használt, mert egy rontott hazai szerva után a vendégek szereztek részgyőzelmet.

A második szett elején is folytatódott a kiegyenlített küzdelem, igaz apróbb lépéselőnyben mindig Szalaiék voltak (8-7, 10-8, 13-11). Aztán a borsodiak megtalálták a Sostanj gyenge fogadóláncszemét Sevcnikar személyében és ezt a lélektani előnyt ,,pontosra” is váltották nem utolsó sorban a hálónál feljavult teljesítményüket miatt is, 19-16. Tomanóczy higgadt megoldásai után tovább nőtt az előnyük, melyet nem is engedtek ki a kezükből, s egyenlítettek.

Fifikás megoldásokban sem volt hiány a harmadik játszma elején, mely ugyancsak fej-fej melletti csatát hozott, 6-8. Hullámzó és látványos volt a játék, hiszen 7-10-ről egyenlítettek a magyarok (11-11), de meglépni továbbra sem sikerült egyik félnek sem, 16-16. Kárpáti ászai után már kettő volt ide, de a nagy taktikai csata továbbra sem akart eldőlni, 20-19. A végjátékban Nebotov és Tomanóczy sistergőse a legjobbkor jött és a szett végét egy hosszú szlovén ütés jelentette.

Tomanóczy, majd ismét Tomanóczy és 5-3-ra ment is a csapata a negyedik felvonásban. Végre úgy tűnt felszabadultan játszik a Vegyész, ami a különbségben is gyorsan megmutatkozott, 12-7. Az öt pontos különbség azért már nemzetközi szinten is jelentős, úgy meg pláne, hogy szemre is tetszetős játékkal tovább növelték Kárpátiék, 19-12. A hajrá már örömjáték volt, melynek végén joggal szólt a “Szép volt Vegyész!”.

Jegyzőkönyv

Vegyész RC – Sostanj Topolsica 3:1 (-23, 20, 21, 15)

Kazincbarcika, 500 néző. V.: VAskó, Hokry (szlovákok)

Vegyész: Toronyai, Szalai, KÁRPÁTI, TOMANÓCZY, Nebotov, GELENCSÉR. Csere: Szántai (liberó), Csala, Schildkraut, Pampuch. Edző: Demeter György.

Topolsica: Razmatovic, Vincic, Sevcnikar, Pavic, FUJS, Muharemovic. Csere: Slabe (libero), Pomer. Játékosedző: Dejan Fujs.

Demeter György:Feszülten kezdtünk, de miután belelendültünk a nyitásaink is sültek és végig irányítottuk a játékot. Megérdemelten nyertünk.

Dejan Fujs: Nehéz meccsre számítottunk, az is lett. Egy jó ellenfelet ismertünk meg a hazaiakban

PATovábbi hírek a boon-sportoldal kategóriából