Sikeres sajóivánkai ifjúsági és falunapok

Fellépett a Pom-Pom is
Fellépett a Pom-Pom is
Az V. Ifjúsági- és Falunapokat augusztus 20-25. között rendezték meg Sajóivánkán – értesültünk Geleta Zoltán polgármestertől. Azt is elmondta lapunknak Sajóivánka első embere, hogy mindennap egy-egy réteget céloztak meg. MVH-közlemény [.pdf – 127KB]

A leginkább őket érdeklő programok vártak azon a napon arra a csoportra. Augusztus 20-án „A Mi mindennapi kenyerünket add meg nekünk…” címmel ökomenikus istentisztelet volt a református templomban. Augusztus 21-én, a gyerekek napján ugrálóvár és játszóház szórakoztatta a legkisebbeket az iskolában.
Értékeink védelme
Augusztus 22-én tartották az idősek napját. „Hogyan védjük meg magunkat és értékeinket” címmel rendőrségi tájékoztató hangzott el, majd a Vöröskereszt tájékoztatója (vérnyomásméréssel), végül egészségprogram Pósa Gabriella módra. Augusztus 23-án, a fiatalok napján, délelőtt körmérkőzéses focibajnokság volt, és megrendezték a nősek–nőtlenek focimeccset is. Délután autós-motoros bemutató és felvonulás volt az ez időre a rendőrség által lezárt Kosssuth és Szent István úton. Augusztus 24-én tartották a civilek bemutatkozó napját. Ezt követően a La Mancha lovagja musicalt láthatta a 350 fős közönség az Akkord Művészeti Társulat előadásában. Augusztus 25-én a sajóivánkai iskolaudvaron a bohócok, a Szolnoki Ifjúsági Fúvósegyüttes és a Szolnoki Ifjúsági zászlóforgató és mazsorettcsoport szórakoztatta a publikumot – jelentette ki Geleta Zoltán polgármester. Az ízletes ebéd (gulyásleves) után folklórműsor, majd asszonykórusok és tánckarok előadása következett. A Pom-Pom Família is bemutatta műsorát. Fiatal tehetségek is felléptek a színpadon: Molnár Szilvia és színtársulata, Kiss Adriána és Tóth Eszter – ének, Tompa Balázs és Bacsó Laura – ének, Veres Fanni, hastánc, Eperjesi Erika és Kincse Károly. A Miskolci Nemzeti Színház művészeinek előadása után utcabál volt Csongorral, hajnali 1 óráig pedig a Neo Tones volt a sztárvendég.

B. Gy.