Sikeres évadot zártak a miskolci szimfonikusok

Miskolc – Nagyon sikeres évad után még tartalmasabb szezonra készül a Miskolci Szimfonikus Zenekar, ugyanakkor az idei sorozat még nem ért véget, egyebek mellett a hamarosan kezdődő miskolci operafesztivál három előadásán vesz még részt a társulat – mondta a Miskolci Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. ügyvezetője sajtótájékoztatón, csütörtökön.

Szászné Pónuzs Krisztina úgy fogalmazott: valamennyi bérletes és bérleten kívüli előadásuk igen nagy érdeklődés mellett zajlott, “az az út, amelyen elindult a zenekar két évvel ezelőtt, jó irányba mutat, ezt szeretnék folytatni, ennek jegyében állították össze a következő szezon műsortervét, bérletstruktúráját.

Mint mondta: továbbra is törekednek arra, hogy sajátos gyermek- és ifjúsági programjaikkal a még igen fiatal korosztállyal is megkedveltessék a szimfonikus zenét, és családoknak is szóló előadásokat is terveznek, egyebek mellett a Kaláka együttessel. Ugyanakkor megőrzik a karácsonyi, újévi koncerteket.

Szándékuk az is, hogy ne csak népszerű és sokszor hallott művek csendüljenek fel a szimfonikus zenekar előadásában, hanem olyanok is, amelyek nagyon ritkát kerülnek repertoárra, illetve olyanok, amelyek Miskolcon még soha nem hangzottak el.

Gál Tamás, a zenekar művészeti vezetője arról szólt, hogy az új évad műsorának kialakításakor szem előtt tartják, hogy minden egyes hangverseny egyedi élménnyel ajándékozza meg a közönséget. A Tűzvarázs nevű bérlet hét hangversenyre szól, főként közkedvelt, népszerű nyitányokat, ismert szimfóniákat, versenyműveket hallhat a közönség. A kisebb Hangforrás bérlet újdonsága az lesz, hogy három adott koncert mellé a bérletvásárló választhatja ki a negyediket, két hangversenyből.

A következő évadban egyébként Erkel-, Liszt-, Wagner-, Brahms-, Debussy-, Haydn-, Mozart-, Schumann-művek egyaránt felcsendülnek a zenekar előadásban. Dirigálni fog mások mellett Kocsis Zoltán, Kovács János, Howard Williams, Marco Balderi, a szólisták között pedig szerepel Balog József, Banda Ádám és Várdai István is.

– MTI –