Sikeres év elé nézhet a BC

Kazincbarcika – Háromoldalú összefogás a BC-ért:a városvezetés, a kormányzat és a cég.

Sajtóbeszélgetésen jelentették be Kazincbarcikán péntek délután, hogy Wolfgang Büchele, a BorsodChem Zrt. elnök-vezérigazgatója és a BC Zrt. meghatározó vezetői az elmúlt hetekben többször is fogadták a kazincbarcikai önkormányzat vezetését és tájékoztatást adtak a térség legnagyobb munkáltatójának, a BC Zrt-nek a helyzetéről. Ennek a legfontosabb üzenete, hogy a városvezetés által 10 hónapja kezdeményezet tárgyalássorozat eredményeként nem került sor munkavállalói leépítésre. Ez rendkívül fontos a Kazincbarcikán és a környékén lakók számára, hiszen a sorsuk múlik ezen.

Biztató hírek

A pénteki megbeszélésen döntés született arról, hogy az elnök-vezérigazgató, illetve a cég meghatározó vezetői heti rendszerességgel tájékoztatják az elkövetkezendő időszakban is a barcikai városvezetést a BorsodChem Zrt-vel kapcsolatos fejleményekről , hogy a lakosság első kézből kapjon pontos információt a vállalat életéről, ne pedig a híresztelések, a pletykák, az összevissza-beszéd alapján alkossanak képet a cégről. Biztató hírekkel szolgált a napokban az idei évről az elnök–vezérigazgató. Nőtt az érdeklődés a PVC mellett például az izocionátok iránt is. A 2010-re prognosztizált eredmények sikeres esztendőt vetítenek tehát előre a termelés és az értékesítés tekintetében. Ez a tény rendkívül fontos a munkahelyek megtartása szempontjából.

A városvezetés egyúttal háromoldalú egyeztetést kezdeményezett a BorsodChem Zrt. helyzetéről, jövőjéről. Amint a tulajdonosi kör összetétele, strukturája kikristályosodik – amely március elejére várható– , akkor tárgyalóasztalhoz ülnek le a BC vezetői, a kormányzat meghatározó szakemberei és a kazincbarcikai önkormányzat vezetése.

B.Gy.