Siker születésnapra

NB III. Tisza-csoport, 9. forduló

Siker születésnapra

Szakoly–Berettyóújfalu       3–4 (0–3)

Szakoly, 300 néző, v.: Rendek. Szakoly: Katona – Tardi, Burik, Milbik, Kulánda, Lendvai (Simicskó), Kotricz Z. (Kokrák), Gráf, Szabó M., Horváth A., Kriston. Szakmai tanácsadó: Csoma Dezső. Berettyóújfalu: Szántó – Józsa, Ékes, Varga, Szondi, Balogh, Tamás, Szűcs, Szitkó, Kasza (Kolompár), Csordás. Edző: Kártik József.

Nagy előnyt adott ellenfelének a Szakoly, amely a második játékrészben már a szurkolói elvárása alapján teljesített, de a négy gólos hátrányt nem tudta ledolgozni. Gól: Kriston (49. perc), Horváth A. (58. és 75.), illetve Józsa (5.), Kasza (15.), Balogh (22. és 47.). Jó: Tardi, Gráf, Kriston. Ifi: 0–12. (Tudósító: Felföldi Pál)

Csoma Dezső: A második féldiőben már jól futballoztunk, szereztünk három gólt és két kapufát, de utóbbit nem jegyzik sehol.

Létavértes–Volán-Sényő      0–0

Létavértes, 200 néző, v.: Kalász. Volán-Sényő: Polgári – Pljutyinszkij, Kiss T., Asztalos, Fiumei, Ruska, Kóka, Haburcsák, Székely (Knoblok), Bodnár, Komi. Játékos-edző: Rubóczki Tibor.

Magas színvonalú mérkőzésen a hazaiak többet kezdeményeztek, de a sényői kontratámadások is gólveszélyesnek bizonyultak. Ezek közül az utolsó percben Knoblok lábában maradt a győztes találat. Jó: Polgári, Kiss T., Asztalos, Bodnár, Haburcsák. Ifi: 1–2.

Rubóczki Tibor: Jó iramú mérkőzésen az első félidő a hazaiaké volt, mi végig fegyelmezetten védekeztünk, és a végén a győztes gólt is megszerezhettük volna. A döntetlen reális.

Mád–Ibrány   0–2 (0–0)

Mád, 200 néző, v.: Krassowsky. Ibrány: Karászi – Csobán, Kántor, Márton, Nagy S., Korsoveczki, Milka, Kovács I. (Obrácz), Morauszki, Ignácz J. (Imre), Marcsek (Bardi). Edző: Németh Károly.

Jól kezdődhetett a találkozó az ibrányiak számára, de a 10. percben Nagy Sándor tizenegyest hibázott. Az első játékrész a vendégeké volt, szünet után kiegyenlítődött a küzdelem, de a hajrában újítani és nyerni tudott az Ibrány. Gól: Nagy S. (76.), Korsoveczki (85.). Kiállítva: Nagy S. (reklamálásért, 87.). Jó: Kántor, Kovács I., Ignácz J. Ifi: 5–4. (Tudósító: Vígh Sándor)

Németh Károly: Jó színvonalú mérkőzésen folyamatosan birtokoltuk a labdát és bár a nagyobb helyzetek kihagytuk, így is megérdemelten nyertünk.

Szirmabesenyő–Mátészalka  2–0 (1–0)

Szirmabesenyő, 50 néző, v.: Nagy Cs. Mátészalka: Demeter – Nagy A., Hengsperger, Illés Gy., Jurkó, ifj. Tóth Z. (Pálfi), Kléninger, Sipos, Szakács, Trencsényi (Jónás), Czvik. Edző: Tóth Zoltán.

Rossz talajú pályán , csapnivaló színvonalú mérkőzésen ismét két olyan góllal vesztítettek a szalkaiak, amelyet gyakorlatilag saját maguknak rúgtak. Innen csak felfelé vezet az út… Gól: Oláh (7.), Harsányi (67.). Jó: Hengsperger, Illés Gy. Ifi: 1–5. (Tudósító: Plesu Ádám)

Tóth Zoltán: Már nem is a vereség fáj, hanem a tehetetlenség. Remélem, felébredünk ebből a rémálomból, de erre már csak tavasszal lesz esélyünk.

Balmazújváros–Balkány      3–2 (3–1)

Balmazújváros, 300 néző, v.: Molnár. Balkány: Tóth II Z. (Vadon) – Meszesán, Szabó P., Daru, Dobos Z., Mikhárdi, Szabó J., Tóth I Z. (Szabó I.), Vass Z., Dán (Czifrák), Dobos A. Edző: Mirgai László.

Jól kezdett a vendégcsapat, de korai előnye három óriási egyéni hiba miatt feledésbe merült. Szünet után hamar sikerült szépíteni, de az egyenlítés már nem jött össze, holott erre rengeteg lehetősége nyílott a Balkánynak. Gól: Nagy Cs. (15. és 22.), Máté (25.), illetve Dán (10.), Dobos A. (50.). Jó: Szabó P., Dobos Z., Dobos A. Ifi: 4–1.

Mirgai László: Sajnálom a csapatomat, a második félidő alapján akár a győzelmet is megérdemeltük volna, de előtte hatalmas egyéni hibákból kaptunk gólokat.

Nyíradony–Tuzsér Erdért SE       0–2 (0–2)

Nyíradony, 300 néző, v.: Horváth G. Tuzsér: Fintor – Lakatos, Mező, Dancs B., Iván A., Babjak (Tamási), Mitró, Petró (Lupcsa), Bagin (Gergely), Cseke, Spekker. Edző: Révész Attila.

Az első perctől kezdve nagyon jól, a taktikai utasításokat betartva futballozott a Tuzsér, és ezzel esélyt sem adott ellenfelének a pontszerzésre. A győzelemmel a születésnapját ünneplő edzőjének is kedveskedett a tuzséri gárda. Gól: Bagin (15.), Petró (21.). Jó: Dancs B., Petró, Bagin, Lakatos. Ifi: 3–2. (Tudósító: Pinkóczi József)

Révész Attila: Születésnapomon a csapat nagyon jó első félidőt produkált, a másodikban sem adott esélyt ellenfelének és értékes győzelmet aratott.

Hajdúnánás–Rakamaz  1–1 (0–1)

Hajdúnánás, 200 néző, v.: Tóth T. Rakamaz: Nagy Z. – Székely, Baka, Galambosi (Debróczki), Göncz, Bessenyei, Fekete, Csernijenko, Domokos, Anderka (Balogh R.), Ádámszki. Edző: Brekk János.

Küzdelmes, feszült légkörű mérkőzésen a rakamaziak Göncz révén egy távoli szabadrúgásgóllal szereztek vezetést. A második játékrészben egy kicsit elfáradt a tartalékos vendégcsapat, és bár lehetőség adódott a győztes találat megszerzésére, a döntetlen reálisnak mondható. Gól: Fodor (61.), illetve Göncz (21.). Kiállítva: Ádámszki (reklamálásért, 91.). Jó: Nagy Z., Bessenyei, Baka, Csernijenko, Göncz. Ifi: 1–2.

Brekk János: Egy nullás vezetésünknél ordító gólhelyzetet hagytunk ki, de a második félidőben az ellenfél volt kapura veszélyesebb, így be kellett érnünk a döntetlennel.

További eredmény: Hajdúböszörmény–Sátoraljaújhely 6–2.

– Bodnár Tibor –