Siker idegenben: a barcikaiak már fél lábbal a Magyar Kupa döntőjében

Biztosan nyert a Vegyész RC vendégek Kaposvárott
Biztosan nyert a Vegyész RC vendégek Kaposvárott - © Fotó ÉM-archív
Miskolc – A Magyar Kupa elődöntőjének első felvonását szerdán idegenben vívta a Vegyész RC Kazincbarcika.

Milev szervával, és az ő akciójával lett 1-2 az állás az első szett kezdetén, majd meglépett a VRCK (2-5), amely persze sokat még nem jelentett. Nagy J. rossz nyitása hozott egységet a vendégeknek (5-7), aztán Páez és Juhász állt össze egy jó blokkra. A háló Kalmárral volt, de a maroknyi vendégszurkoló lehetett elégedettebb (7-11). Ebben a szakaszban nagyjából egyenlően gyűltek az egységek (11-14), majd Banai szervái okoztak gondot a hazai oldalon (11-17). A fogadással továbbra is nehézségei voltak a Kaposvárnak, így nem volt csoda, hogy 12-19-nél Demeter György kért időt. A Fino túl távol volt Páezéktől (15-22), a 24. pontnál érkezett Gebhardt N., illetve ekkor a somogyiak még ,,időztek”. A labda a hálóban landolt a borsodi nyitásnál, viszont a következő akciónál Banai lezárta a felvonást (18-25).

Fordítás a hajrában

A második felvonást jobban indította a rekordbajnok (3-1), azonban Szabó D. okos ejtésével egyenlő lett (3-3). Nagy J. out szerváját követően 5-5-re módosult a szett állása, szorosabb volt ez a menet (eddig), mint az előző (8-6). Kalmárék pontosabban, összeszedettebben röplabdáztak (12-8), nem is nézte ezt tétlenül Daniel Oravec. Nem tört meg a Fino (15-11), amely jól fejezte be támadásait. Banai is pontos volt centerben, ám úgy nézett ki, elmarad a fordulat (19-15), bár Oravec-edző megszakította a játszmát. Szabó D. nyitásainak köszönhetően 20-18-ra feljött a Vegyész, Demeter György avatkozott közbe. Juhász szerváját Horváth ,,lenyelte” (22-22), majd ismét a hazai szakvezető időzött. Visszatérve Szabó D. a blokkra vágta a labdát, ahonnan az kiment a pályáról (23-25).

Felzárkóztak, de…

Páez szokosás rituáléja a szerva előtt (megcsókolta a labdát) bejött (0-2), és Szabó D. is jól mozdult (1-4). Láthatóan nem akart hosszabb meccset a Vegyész Egy-egy elrontott nyitást követően Juhász-Kozsla cserét eszközölt Daniel Oravec, csapata vezetett négy egységgel (6-10). 8-14-nél Demeter mester próbált valamit kitalálni, ám játékosai már nem nagyon hittek a fordításban (9-16). Mészáros a szélen csinált pontot, aztán centertámadást sem tudott kivédeni a Fino. Vajdával volt a háló, míg 14-18-nál a vendégek edzője kért időt. Nagyon zárkózott azonban a házigazda (17-19, 19-21), bejött Blázsovics is a VRCK-nál, aki 21-22-nél nem tudta megszelidíteni a labdát. 23-22-nél megint borsodi idő jött, ami után fordult a kocka (23-24). Demeter György hívta magához csapatát, Milev out ,,vágott”. Jöttek a barcikai meccslabdák, a sokadikat értékesítették. A visszavágó február 22-én, 18 órától lesz a barcikai Don Bosco Sportközpontban.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

Fino Kaposvár – Vegyész RC Kazincbarcika 0:3 (-18, -23, -26)

Kaposvár, 300 néző. V.: Vári, dr. Árpás.

Kaposvár: Keen, Vajda, Nikolov, Nagy J., Kalmár, Bögöly. Csere: Pápai (liberó), Horváth K., Szabó B. Edző: Demeter György.

Vegyész RC: Páez, Juhász, Banai, Szabó D., Milev, Mészáros. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Gebhardt N., Toronyai, Kozsla, Blázsovics. Edző: Daniel Oravec.

Demeter György: – Az első játszmában nagyon feszülten játszottunk. Utána felvettük a Barcika ritmusát, de az első nyitásokkal sok gondunk akadt, és ezt a Vegyész kihasználta.

Daniel Oravec: – Az első két szettben jól nyitottunk és fogadtunk, de utána lankadt a figyelem és ezáltal a hazaiak nagy csatára késztettek minket. Végül sikerült előnyt szereznünk.