Siker a magyar BEAC ellen

Keller Annamária
Keller Annamária
Budapest – A női kosárlabda NB I/A csoportjának 21. fordulójában Budapesten szerepelt a DKSK csapata.

A vasárnap esti kirándulást a szurkolók könnyed kiruccanásnak vélték, ami ugyan papíron igaz is, ám a DKSK körüli események miatt sokan féltették a csapatot. Az első negyedben nem nagyon dominált egyik csapatnál sem a védekezés, így elég sok kosár esett: a hazaiaknál Bagi 6, míg a DKSK-ból Keller 7 pontot termelt ebben a játékrészben. Ám, ha egy kicsit pontosabban játszanak a miskolciak, akkor talán nem lett volna minimális az előnyük. A kis szünet után ahogy fogyott a BEAC ereje, úgy állt helyre a ,,világ rendje”. Egyszóval átvette a Diósgyőr a találkozó irányítását, ami elsősorban Kovács és Borecká ponterős játékának volt köszönhető. Mindenképpen említésre méltó volt az 1989-es születésű Havasi Virág játéka, aki csereként kapott lehetőséget és szerzett is néhány gólt. A hazai oldalon Süle és Tiba mutatta meg, hogy mi is az a kosárlabda.

Behúzták

A ,,félidő” után – a harmadik játékrész vége előtt négy és fél perccel – 48-61-re, azaz 13 ponttal vezetett a DKSK, ami azért már némi nyugalmat kölcsönözhetett a diósgyőri szakvezetés arcára. Az meg még inkább, hogy továbbra is bíztatóan küzdött a fiatal Havasi. Mindeközben feljavult a piros-fehérek védekezése is és ha a támadásokba csúszott is néha hiba; a Diósgyőr kézben tartotta a találkozót, s így már több, mint 10 pont volt az előnye az utolsó negyed előtt. A záró felvonásból – 62-70-nél – 18 másodperc volt hátra, amikor időt kértek a hazaiak, ám ez már nem igazán osztott-szorzott, mert a DKSK ,,behúzta” a kötelezőt.

JLI

Jegyzőkönyv

BEAC-Újbuda – Diósgyőri KSK-Miskolc 64-70 (23-24, 20-27, 9-13, 12-6)
Budapest, 50 néző. V: Cziffra, Pálla
BEAC: BAGI (14), Kárász (8), SÜLE (4), TIBA (14/6), Szász (6). Csere: Széplaki (4), Jacsó (8). Vezetőedző: Balogh Judit.
DKSK: Brantlová (10/3), Borecká (11/3), KOVÁCS K. (14/9), KELLER (13), Imbergerová (8). Csere: HAVASI (6), Tyler (8), Szávuly (-). Vezetőedző: Tapodi Péter.
Kipontozódott: Kárász a 38., Brantlová a 40. percben.
Balogh Judit: – Ahhoz képest, hogy három játékosunk hiányzott, sikerült jól helytállni. Örülnénk neki, ha valaki végre észrevenné, hogy van egy csapat, amely csak magyar játékosokkal áll ki.
Tapodi Péter: – Olyan taktikai dolgokat gyakoroltunk, amit a későbbiekben hasznosítani tudunk. Nem a mi meccsünk volt.További hírek a boon-sportoldal kategóriából