Siker

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: MTI / Marjai János
Mongóliában mondta a magyar miniszterelnök hétfőn, mindkét ország nagyon sikeres, kérdés, együtt is sikeresek akarnak-e lenni, majd ajándékként átadott egy 25 millió dolláros hitelkeretet egy kombinát felújításához. Bánhegyi Gábor jegyzete.

Közeledünk hát Mongóliához, ahhoz a Mongóliához, amely 800 évvel ezelőtt hozzánk közelített két ízben is. Segítségül: mindkettő tatárjárásként maradt fenn az utókor emlékezetében. Múlt heti hír pedig ehhez, minaretet terveznek a szigetvári csata évfordulójára, amelyen jelen lesz a török kormányfő.

Nyilván a két esemény között nincs semmi összefüggés, de akár az is lehet egy szempont, miért fontos egykori két leigázónkhoz közeledni, amikor akad közelebb számos olyan nemzet, amelyikkel lehetne javítani a kapcsolaton, és akik legalább annyira sikeres országnak számítanak, mint a törökök és a mongolok.

Ha már ezen a vonalon haladunk, mindjárt itt vannak az osztrákok, akik egykor olyan monarchiát alakítottak ki a magyarokkal, hogy azóta se fejlődött akkorát Magyarország, mint akkoriban. Igaz, velük kicsit nehezebb lehetne elhitetni a hatalmas sikereinket, amikor a siker jele a nagy tömegek jóléte szokott lenni, náluk pedig egy takarítónő napi nyolc órai munkával kétszer annyit visz haza, mint nálunk egy diplomás orvos az éjszakai ügyeleteivel együtt.

Bánhegyi Gábor0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdet�s