Siker, atyai áldással

Borús idő fogadta a pályára lépő csapatokat a szombati Baktalórántháza–Kecskemét NB II-es futballbajnokin, de az eső csak a hajrában eredt el.

Akkorra már az egy hónap után ismét hazai környezetben szereplő baktaiak eldöntötték a mérkőzés sorsát, de az addig történtek cseppet sem nélkülözték az izgalmat. Az első játékrészben a kecskemétiek kezdeményeztek többet, de a játékrész hajrájában megélénkült a hazaiak futballja: a 30. perc Szabó Róbert kapufáját és Kozma József gólját hozta.

A második félidőben a vendégek nagy erőket mozgosítottak az egyenlítésért – mindez tálcán kínálta a lehetőségét a veszélyes baktai ellentámadásokra. Balla sarkazása után Petranics nagy bravúrral gondoskodott arról, hogy ne egyenlítsen az ellenfél, a hosszú sérülés után először a kezdőcsapatba jelölt Karkusz pedig pazar góllal tette emlékezetessé a visszatérését. Innentől kezdve már az eső sem vette el a házigazda játékkedvét és a teljesen kinyíló kecskemétiekkel szemben Szilágyi bizonyította, hogy a kispadról bevetve is képes a kapuba találni.

Folytatta tehát nagyszerű hazai sorozatát a Baktalórántháza, a győzelemből pedig Juhász Imre római katolikus plébános is kivette a részét, hiszen a csütörtöki edzés után megáldotta a csapatot…

Jegyzőkönyv

Baktalórántháza VSE–Kecskemét 3–0 (1–0)

Baktalórántháza, 500 néző, v.: Berettyán.
Baktalórántháza: Petranics – Szenes, Deák, Bodnár – Kozma A., Márkus, Karkusz, Rakóczi (Molnár L., 91. perc), Ignácz Z. (Szilágyi N., 61.) – Szabó R., Kozma J. (Illés L., 61.). Edző: Kovács János.
Kecskemét: Balázsy – Rádi (Mojzes, 69.), Szamosszegi, Kurucsai, Farkas I. – Lázár, Uchino, Sola (Sinkó, 75.), Nagy A. (Kása, 75.) – Tóth Gy., Balla M. Edző: Ioan Patrascu.

Mesterszemmel

Kovács János: A várva várt győzelmünket Imre atyának ajánljuk.

Ioan Patrascu: Mi játszottuk a futballt, az ellenfél pedig lőtte a gólokat.
Események

30. perc: Ignácz balról keresztbelőtt labdája a kivetődő Balázsy kezéből kiperdült, Kozma J. lecsapott rá és egy lövőcsel után 7 méterről a kapu közepébe lőtte, 1–0.

71. perc: Illés L. jobbról, jobbal középre adott, Szabó R. továbbcsúsztatta a labdát, Karkusz átvette, és egy pattanás után 10 méterről, jobb külsővel a jobb felső sarokba emelte, 2–0.

91. perc: a frissen beállt Molnár szerzett labdát, a felezővonaltól meginduló Szabó Róbertet szöktette, aki az egyedül kapu felé törő Szilágyit hozta játékba. A cserecsatár 10 méterről higgadtan a bal alsó sarokba gurított, 3–0.További hírek a szon-sportoldal kategóriából