Sijka volt a nyerőember a Miskolci Jegesmedvéknél

Akt.:
A Jegesmedvék legyőzték az érsekújvári csapatot
A Jegesmedvék legyőzték az érsekújvári csapatot - © Fotó: Kozma István

Vasárnap este tizenötödik Mol-ligás találkozóját játszotta a Miskolci Jegesmedvék hokicsapata.

Alig telt el egy perc, amikor Rafaj megadta a találkozó alaphangját (1-0), majd páros kiállítás következett és mindkét együttesben négy-négy mezőnyjátékos korongozott két percig a jégen. Ezután nem alakult ki folyamatos játék, sok volt a pontatlan átadás, a küzdelem és az iram viszont magával ragadta a nézőket. A 8. percben Szirányi kapott kisbüntetést, mert testre ütött, aztán Uhnákot is kiültették, Dobry pedig közelről egyenlített (1-1). Nem sokkal később Zima kétszer is remek érzékkel avatkozott játékba, a 11. percben azonban Dubek lövése után már tehetetlen volt (2-1). A 12. percben Nagy K. gyorsvonati sebességgel robogott el a baloldalon, a kapu elé ,,karikázott”, lövésének pillanatában azonban a védők felszedték az ütőjét. Az első szünet előtt többnyire a Jegesmedvék rohamoztak és vállalkoztak többször lövésre. A 18. percben teljesen váratlanul ismét egyenlítettek az érsekújváriak a görögösen dallamos nevű Joanidis révén (2-2). Amikor már levonulófélben voltak a csapatok, akkor Saluga emberelőnyben szemfülesen gondoskodott róla, hogy a Maci-előnnyel érjen véget az első harmad (3-2).

Ritó elpuskázta

A folytatásban kapust cseréltek a vendégek, majd 24. percben Ritó kapott forintos korongot a kapu előtt, senki nem volt körülötte, bemutatott egy kis ,,népitáncot”, de végül elfelejtette a hálóba lőni a játékszert. A 28. percben emberfórban ismét gólt szereztek a sárga-feketék, Hegyi a negyediket is (4-2) és ezzel már csapata számára bíztatóan alakult a mérkőzés. A harmad második felében csapatbüntetést kaptak északi szomszédaink, mert egyszerre hat mezőnyjátékosuk tartózkodott a jégen. A 36. percben ismét meglepetésszerűen szépítettek a fehér-fekete színekben játszó érsekújváriak, akik a jókor érkező Dobry révén közelről tették nyílttá a mérkőzést (4-3). És ha már beindult a bolt, az Érsekújvár Hrudik révén egyenlített (4-4), ehhez azonban kellett Budai K. ,,jóindulata” is. A dudaszó előtt Tarnoczy majdnem a vendégeket juttatta előnyhöz.

Lélektanilag fontos

Az utolsó húsz percben lélektani szempontból volt fontos a vezető gól megszerzése és ez Sijka révén a Jegesmedvéknek sikerült (5-4). A hajrára mindkét gárda mozgósította tartalékait, a Macik hatodik góljukért rohamoztak, a Spisak-gárda pedig az egyenlítésért tett meg mindent. Izgalmakban nem is volt hiány, a vendégek kapusukat is levitték, majd időt kértek, az eredmény azonban már nem változott.

ÉM-KT

Jegyzőkönyv

Miskolci Jegesmedvék – HC Nové Zámky (szlovákiai) 5-4 (3-2, 1-2, 1-0)

Miskolc, 1000 néző. V.: Babic, Wolf, Abonyi, Székely. .

Miskolci Jegesmedvék: Budai K. – LÁDA B. (3), HEGYI 1 (1), Czuba, Nagy G. (1), SALUGA 1 (2) – Atkinson, Szirányi (1), DUBEK 1 (1), Fodor (1), Rafaj 1 – Gőz, Bobcek, Szilágyi, Wéber, Sijka 1 – Budai R., Orosz, Nagy K., Ritó, Miskolczi, Gyenes (kapus). Vezetőedző: Tim Kehler.

Nové Zámky: Zima – Baron, Král, Ruzicka, M. Stefanka, Caladi – Sucharda (1), JOANIDIS 1, DOBRY 2, BARCÁK (3), Uhnák (1) – Hrudik, Lehocky, Varga (1), Tarnoczy 1, O. Stefanka – Kukla, Németh V., Klobucnik, Puchovski (1), Beno (kapus). Vezetőedző: Robert Spisak.

Kiállítások: 6, ill. 12 perc.

Tim Kehler: – Nagyon jól játszottunk ma, különösen a támadásokban. Lőttünk öt gólt, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, és az emberelőnyöket is jól használtuk ki. Az Érsekújvár kitűnő ellenfél volt, villámgyorsan tudtak támadásokat kidolgozni, nehéz volt ellenük játszani. Éppen ezért értékes ez a győzelem.

Robert Spisak: – Az első harmadban alapvető hibákat vétettünk, de csapatomnak volt ereje 4-2 után is felállni, egyenlíteni. A harmadik harmadban akkor kaptuk a gólt, amikor az a sor már nagyon hosszú ideje volt a jégen. Kitűnő mérkőzés volt, a szurkolóknak biztosan nagyon tetszett.