Sidibe lett a legjobb lokista

A legsikeresebb debreceni!
A legsikeresebb debreceni!
Debrecen – A Loki szenegáli válogatott csatára a mögöttünk lévő bajnoki szezonban ontotta a gólokat, főként ennek tulajdonítható, hogy Sidibe kapta a Zilahi-díjat, ami az idény legjobb debreceni játékosának dukál.

A gólkirályi címről egyetlen góllal maradt csak le Sidibe, aki 17 találattal az utolsó fordulóig listavezető volt, de miután sérülés miatt nem léphetett pályára az utolsó két meccsen és gólképtelen maradt, addig a legutolsó mérkőzésen duplázó Bajzát Péter – remek hajrájának köszönhetően – 18 találatig jutott és elhódította az elsőséget. A Zilahi-díj és a honi ezüstcipő tulajdonosa – akit a cívisvárosban már sztárként kezelnek a szurkolók – a formajavulásról, a játékostársakról, Eric Cantonáról és egy esetleges külföldi szerződésről mesélt a Naplónak.

Napló: – A legjobb debreceni játékosnak választották, ráadásul a szakemberek a magyar mezőny legjobb csatáraként emlegették a szezon során. Számított ilyen ragyogó idényre?
Ibrahim Sidibe: – Mindig a lehető legjobb produkciót próbálom kihozni magamból, nagyon jó érzés, hogy jobb teljesítménnyel rukkoltam elő, mint tavaly.

Napló: – Egy támadó esetében a gólok számában mérhető le a leginkább, milyen produkciót nyújtott, így az idei teljesítménye sokkal jobb volt, mint az elmúlt évi. Minek köszönhető ez a látványos formajavulás?
Ibrahim Sidibe: – A tavalyi volt az első idény, amit a Lokiban lehúztam, szükség volt egy kis időre, amíg igazán összeszokom a játékostársakkal.

Napló: Kik azok a labdarúgók, akikkel a legjobban megérti magát a pályán?
Ibrahim Sidibe: – Nagyon sok jó játékos van a Debrecenben, így viszonylag könnyű helyzetben vagyok. Talán nem véletlen, hogy a legtöbb gólpasszt Dzsudzsák Balázstól kaptam, de Sándor Tamás is remek futballista, a csapatkapitányunk is nagyon sokszor hozott kihagyhatatlan helyzetbe.

Napló: Volt már gólkirály?
Ibrahim Sidibe: – A tunéziai junior bajnokságban már elnyertem a gólkirályi címet, ám azóta nem volt erre példa. Nem javított az esélyeimet, hogy amikor a Loki előtt Ausztriában játszottam, akkor hátvédként számított rám az edzőm.

Napló: – Sokan vannak, akik szerint már kinőtte a magyar bajnokság színvonalát. Nem szeretné kipróbálni magát egy nívósabb bajnokságban?
Ibrahim Sidibe: – Szinte minden átigazolási időszakban vannak megkeresések külföldről, de jelen helyzetben nem foglalkoztat a klubváltás. Most azt tartom a legfontosabbnak, hogy a bokaműtétem után sikeresen felgyógyuljak és újra teljes értékű játékos legyek.

Napló: – Melyik az a bajnokság, ahol szívesen játszana?
Ibrahim Sidibe: – Egyértelműen a francia. Tetszik az a stílus, amit játszanak a gall csapatok, ráadásul vélhetően a beilleszkedéssel sem lenne problémám, mivel beszélem a nyelvet.

Napló: – Ezek után meglepetést keltene, ha nem egy francia gárda lenne a kedvenc csapata.

Ibrahim Sidibe: – Az Olympique Marseille-nek szurkolok.

Napló: Ki az a támadó, akivel a legszívesebben alkotna csatársort?
Ibrahim Sidibe: – Napjaink támadói közül Samuel Eto’o-t választanám és ha visszamehetünk az időben, akkor Eric Cantona az, akivel szívesen futballoztam volna együtt.