Magyarország

2011.08.25. 16:12

Időjárás-jelentés

Budapest(MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Budapest(MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában

A szárazföld leghidegebb része jelenleg Oroszország északkeleti területe, ahol a délutáni hőmérséklet többfelé a 15 fokot sem éri. Hűvös van a Skandináv-félszigeten és a Brit-szigeteken is, a maximum-hőmérséklet ott 16 és 23 fok között változik. Ugyanakkor Délnyugat-, Dél-, valamint Közép-Európában sokfelé 35 fok fölé melegszik a levegő, hűsítő zápor is csak kevés helyen alakul ki, szinte zavartalan a napsütés. A kánikulai meleget afrikai eredetű, száraz levegő okozza, amelynek még van utánpótlása. A nyugat-európai ciklon hidegebb levegője lassan a kontinens belseje felé halad, de péntek estig nem közelíti meg a Kárpát-medencét, így folytatódik a napos, igen meleg idő.

Várható időjárás az ország területére péntek estig:

Folytatódik az igen meleg, az ország legnagyobb részén szinte zavartalanul napos idő. Kevés gomolyfelhő északkeleten, keleten lehet, és legfeljebb ott alakul ki egy-egy zápor, zivatar. Ma mérsékelt marad a légmozgás, holnap megélénkül, helyenként megerősödik a déli, délkeleti szél.

 A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 22 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken többnyire 34 és 39 fok között várható.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!