Magyarország

2010.06.28. 18:30

A szólásszabadságról szóló alkotmánymódosítást fogadott el az Országgyűlés

<p>A fideszes képviselők által benyújtott a média szabályozását és működését szabályozó törvénycsomag keretein belül fogadott el törvénymódosítást hétfőn az Országgyűlés.</p>

A csomag többi eleméről ugyanakkor csak később - egy részükről biztosan csak ősszel - szavaznak a képviselők. A hétfőn 262 igen, 66 nem szavazattal és 43 tartózkodással elfogadott alkotmánymódosítás szerint a jövőben az alaptörvény része lesz a közszolgálati médiaszolgáltatás működése, valamint az alkotmány kiegészül a véleménynyilvánítás joga mellett a szólásszabadság jogával is.

Nem szavazott ugyanakkor a parlament a médiát és a hírközlést szabályozó egyes törvények módosításáról, valamint szintén az előterjesztő Fidesz javaslatára lekerült a napirendről a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló indítvány általános vitája is. Ez utóbbiról biztosan csak a parlament őszi - szeptemberben kezdődő - ülésszakán dönthetnek a képviselők, mert a javaslathoz augusztusig lehet módosító indítványokat benyújtani.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!