Síbörze Miskolcon az Ifiházban

Akt.:
Síbörze Miskolcon az Ifiházban
Síbörze Miskolcon az Ifiházban
Miskolc – A csapadékszegény időjárás jelentősen befolyásolja a forgalmat.

Nagyjából kéthetes periódusokban rendezik a miskolci Ifjúsági és Szabadidő Házban a téli sportok művelői között közkedvelt Síbörzéket.

A szombati rendezvényen – az ezzel egyidőben más helyszíneken tartott hóshow-k és börzék miatt – a szokásostól némileg kevesebben voltak, de kiváló minőségű felszerelések között válogathatott az érdeklődő – tájékoztatott Kozma István, a Miskolci Kultúrális Központ menedzsere, aki mintegy 20 éve foglalkozik börzék szervezésével. A téli sporteszközök csere-beréjén a futó és sikló lecek és bakancsok mellett snowboard-okat, korcsolyákat és mindenféle sport öltözéket lehet kapni használt és vadonatúj formában. A hószegényebb terepre nagyon keresik a futóleceket, aki mozogni szeretne nem kell messze utaznia, várni a nagy hóra, az eszköz segítségével könnyedén (és kiadósan) – sportolhat – tudjuk meg. Ha a gyerek kinőtte korcsolyáját, síbakancsát érdemes magunkkal vinni, másik vásárlása esetén minőségtől függő áron beszámítják az árusok. Az se tartson vissza, ha bizonytalanok vagyunk a sílecek beállítását illetően, szaktanáccsal és a kötések bakancsméret, magasság és súly szerinti egyénre szabásával segítenek a szakemberek. A használtak mellett vadonatúj felszerelések is vannak és gyakran baráti áron juthatunk minőségi sporteszközhöz – mondja el a szervező. A téli szünetben sok iskola szervez sítábort, őket is igyekzenek elérni, hogy a diákok kitudják cserélni elhasznált sportszereiket vagy fejleszteni tudjanak felszerelésükön.

A legközelebbi börzét – ez eddigi tervek szerint az idén utolsót – február 11-én tartják az Ifiházban, de az sem kizárt – ha az időjárás úgy alakul -, hogy lesz még ráadás – jelzi Kozma István.