Sétáljon egyet a Mont Blanc-on!

Akt.:
Sétáljon egyet a Mont Blanc-on!
A Google legújabb szolgáltatásával izgalmas sétát tehetünk Európa tetején, a Mont Blanc-on igazi hegymászók bőrébe bújva – írja az Impuls360.

A keresőóriásnak számtalan alig ismert projektje fut, ezekről korábban már ejtettünk néhány szót. A Street View segítségével bejárhatjuk a Tai Mahalt, vagy sétát tehetünk az ókori Petra romjai között. A magasságok meghódítását pedig már korábban elkezdte a cég, hiszen tavaly a Yosmite nemzeti parkban található El Capitan sziklafalán “mászhattunk fel” 360 fokos felvételek segítségével.

mont_blanc1

A legújabb elérhető tartalomról a Google hivatalos blogja számolt be, jelesen arról, hogy három kiváló sportember segítségével elkészítették a virtuális sétát lehetővé tevő térképet. A projektben olyanok segítettek, mint a Mont Blanc-t rekordidő (4 óra 57 perc oda-vissza) alatt teljesítő Kilian Jornet, a jégmászó rekorder Ueli Steck és a tizennégyszeres ski mountaineering világbajnok Laetitia Roux. Bár az Alpok legmagasabb csúcsa tekintélyt parancsolóan tekint le ránk, de a klímaváltozás hatásait őt sem kímélik. A Google munkatársai akciójukkal erre kívánták felhívni a figyelmet, a tervek szerint pedig a jövőben még több hegycsúcs lesz elérhető virtuális sétán keresztül.

Forrás: Impuls360

mont_blanc2








hirdetés










hirdet�s