Sétahajózás a Dunán

Akt.:
Sétahajózás a Dunán
Budapest minden időben gyönyörű, de este, fényárban úszva igazán különleges. Ha egy felejthetetlen élményt szeretnénk lágyan ringva a Dunán, akkor mindenképp érdemes kipróbálni a városnéző túrát az Admiral River Cruises szervezésében, amire mindig emlékezni fogunk.

Mitől olyan csodálatos?

Budapest látványosságait nappal is meg lehet csodálni, de mikor este ki van világítva a város, akkor igazán páratlan. A városnéző túra a legszebb dunai híd lábától indul, mivel a kikötő a Lánchíd tövében bújik meg. Ez azért is praktikus, mert egyszerűen, mindenhonnan könnyen megközelíthető, mondhatni el sem lehet téveszteni. A túra minden este 20:30-kor indul, ezért praktikus kicsit korábban érkezni, hiszen ki szeret sietve felszállni egy hajóra? Ugye, hogy senki?

A hajó az pont egy olyan jármű, amit kívülről is meg kell csodálni, hiszen nem szokványos, arról pedig nem is beszélve, hogy egy, a többség számára idegen közegbe kalauzol el minket. Hiszen, ahogy azt már előttünk igen találóan megfogalmazta Petőfi (igaz más indíttatásból):

‘Habár fölűl a gálya,
S alúl a víznek árja,
Azért a víz az úr!’.

Tehát adjuk meg a kellő tiszteletet mindenki számára azzal, hogy időben érkezünk és elfoglaljuk a helyünket a kiválasztott hajón. Szerencsére a Duna békés és nem túl gyors folyású folyó, így hegy-, és völgymenetben egyaránt kellemesen élvezetes a nézelődés. Ezáltal a fényképek készítését nem fogja megzavarni pár nagyobb hullám, maximum a másik hajó által keltett vízmozgás adhat némi izgalmas ringatózást. Így megcsodálhatjuk a Budai Várat és környezetét, a Parlamentet, a Citadellát és amennyire belátunk, a Margitszigetet is.

Mit kapunk még?

Ha a csodálatos táj nem lenne elég, a hajón egy szabadon választható ital áll rendelkezésünkre, amit a klimatizált alsó szinten, illetve a nyitott felső szinten egyaránt elfogyaszthatunk. Természetesen a nyitott emelet csak az oldalsó ablakokat mellőzi, megázni akkor sem fogunk, ha kicsit borongósabb az idő, mivel felülről tető védi az utasokat. Ebben a pompás környezetben gyönyörködhetünk a város látványosságaiban. A matrózok és a személyzet rugalmas, tehát az észszerűség határain belül, amennyiben módjukban áll, teljesítik a kívánságokat. Nagyobb társaság esetén az asztalok összetolása is szóba jöhet, mindkét szinten.

Ha egy nyári estén hajókázni van kedvünk a párunkkal, a baráti társaságunkkal vagy hozzánk látogató külföldi barátainkkal, akkor a weboldalon egyszerűen le tudjuk foglalni a hajóutat és már meg is van az esti program.

– PR cikk –