Sértő megjegyzéseket tett a püspök a királyi családra- felfüggesztették posztjáról

Elöljárója felfüggesztette posztjáról az észak-londoni Willesden püspökét, mert “mélyen sértő” megjegyzést tett a Twitteren és Facebookon Vilmos herceg közelgő esküvőjére – közölte kedden az anglikán egyház.

Peter Broadbent azt írta, hogy a jövő év április 29-ére tervezett nász után a Vilmos herceg és Kate Middleton házassága talán hét évig fog tartani.

A felfüggesztett püspök ezen kívül számos megjegyzés tett az általa “sekélyesnek nevezett királyi hírességekre is.” Az elöljáró, London püspöke közleményében azt írta, hogy “megdöbbentették Peter Broadbent megjegyzései, és felkérte őt, hogy további intézkedésig ne folytassa munkáját” Richard Chartres közleménye szerint “megbeszéli a püspökkel a történteket”.

London püspökének közleménye szerint felvetette a kapcsolatot Vilmos herceg hivatalával, hogy “a püspök megjegyzései miatt kifejezze személyes aggodalmát az egyház nevében”. Broadbent már hétfőn elismerte, hogy mélyen sértő megjegyzéseket tett, és őszinte bocsánatot kért a trónörököstől, Vilmos hercegtől valamint mennyasszonyától, miután az egyik brit lap a hévégén nyilvánosságra hozta kijelentéseit.

A felfüggesztett püspök az eljegyzés bejelentésekor, amikor ismeretlen volt az esküvő dátuma, azt írta a Twitteren:” Tudni kellene, hogy pontosan mikor lesz az esküvő tavasszal vagy nyáron, mert akkorra jegyzem elő köztársasági utamat Franciaországba.” A Daily Mail nevű lap által közölt információ szerint Broadbent azt írta később a Facebookon, hogy “túl sokba kerül a társadalomnak a királyi család, ezért nem szabad támogatni”. Majd “sekélyesnek” nevezte a család hírességeit. Egy másik bejegyzésben azt írta, hogy “jó, ha hét évig fog tartani a házasság”. A püspök ezután a walesi herceget “nagy fülűnek”, néhai feleségét, Dianát “porcelán babának” nevezte.
– Független Hírügynökség –

 További hírek a Nagyvilág kategóriából