Sértetteket keresnek

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság járőrei szeptember 19-én a Ferenc körúton fogtak el egy 16 éves fiút, aki megalapozottan gyanúsítható, hogy az azóta szintén rendőrkézre került 18 éves társával közösen táskalopásokat kísérelt meg.

A rendőrségi vizsgálat jelenlegi adatai szerint a két fiatal a Ferenc körút és az Ungvár sétány környékén hátulról a kiszemelt nők mögé kerékpározva megpróbálták kezükből kitépni táskáikat, szatyraikat.  A nyomozók jelenleg több kísérletről, és egy sikeres lopásról tudnak. Ez utóbbi esetben egy középkorú hölgy kezéből kaptak ki egy reklámszatyrot, melyben keksz és csokoládé volt.

A vizsgálati anyag szerint bűncselekményekhez használt egyik kerékpár is lopott volt, a gyanúsítottak a Tesco áruház külső és belső bejárati ajtaja közötti részéről tulajdonították el 19-én késődélután.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság kéri azon személyeket, akiket ilyen módon megloptak, vagy megpróbáltak megkárosítani, hogy jelentkezzenek a vizsgálati osztályon a Stadion utca 1-5. alatti épületben, vagy telefonon, a (42) 524-600 34-94 mellékén. Várják a lopott kerékpár tulajdonosának jelentkezését is.

– Pusztai Sándor –