Friss hírek

2010.03.02. 15:13

Hamis jogsit ígért - becsapta megrendelõit

<p>Egy év letöltendõ és két év felfüggesztett fogházra ítélte jogerõsen a Szegedi Ítélõtábla kedden azt a 32 éves férfit, aki 170 ezer forintért ígért illegálisan megszerzett jogosítványt két ismerõsének, de eltette az összeget és nem vitte a hamis papírokat. A bíróság jogerõs ítélete szerint a férfinek meg kell fizetnie azt az összeget is, amit a megbízóitól elcsalt, vagyis 340 ezer forint vagyon elkobzást rendelt el az ítélõtábla.</p>

A korábban biztonsági õrként dolgozó férfi 2008-ban felajánlotta egy ismerõsének, hogy egy autós iskolában dolgozó barátja segítségével tud jogosítványt szerezni. Azt mondta, hogy a papírok darabjáért 170 ezer forntot kell fizetni. Az egyik ismerõsnek azért volt szüksége a vezetõi engedélyre, mert korábban ittas vezetésért elvették tõle és utánképzésre kötelezték. A tervek szerint úgy szerezték volna vissza a jogosítványát, hogy az utánképzésen nem kellett volna megjelennie, csak az igazolást kapta volna meg és azonnal mehetett volna vizsgázni. Miután megegyeztek a részletekben, a megrendelõ a lehetõséget felajánlotta az egyik barátjának is, akinek pedig soha nem is volt jogosítványa, úgy vezetett és ezért már többször megbüntették a rendõrök.

Ezután a három férfi találkozott egymással és a megbízók az elítélt férfinek átadtak 100-100 ezer forintot, aki egy hetes türelmi idõt kért tõlük, hogy elintézze a papírokat.
Azt mondta, hogy a fennmaradó 70-70 ezer forintot akkor kell kifizetniük, ha megkapták a jogosítványokat. Egy hét múlva azonban kérte a fennmaradt 70-70 ezer forintot is, mert állítása szerint az összeg kellett az ügyintézéshez. Ezután hiába várta a jogosítványokat a két megbízó, nem kapták meg és a kifizetett összeget sem tudták visszaszerezni, ezért jelentették fel a férfit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!