Sényő-Carnifex – Mindig a kötelező győzelmek a legnehezebbek

Akt.:
Kristófi Sándorék (labdával) a végsőkig küzdöttek
Kristófi Sándorék (labdával) a végsőkig küzdöttek - © Fotó: Dodó Ferenc
Sényő – A Sényő-Carnifex három ponttal gazdagodott és maradt az NB III. élmezőnyében.


A Fiumei Viktor és Imrő László irányította sényőiek két hete 4–1-es vereséget szenvedtek a Szolnok vendégeként, így egyértelmű volt a cél: a DVTK II. ellen javítani kell. Az újonc együttes győzött is 2–0-ra, az edzők mégis kritikusan értékeltek a meccs után.

– Rendkívül fiatal, ugyanakkor szervezett, akadémiai rendszerben nevelkedett csapattal játszottunk – kezdte Fiumei Viktor. – Látszik rajtuk, hogy tanulják a focit, fizikailag is rendben vannak. Ettől függetlenül ez egy kötelező győzelem volt számunkra, de ezeket a legnehezebb megszerezni. A minimális célunk teljesült, ennek tudunk örülni.

A csapat erejét mutatja

– Pozitívum, hogy gyengébb játékkal is sikerült nyernünk – folytatta a edző. – Ez a csapat erejét mutatja. Még mindig jobb gyengébb teljesítménnyel győzni, mint esetleg szimpatikus vesztesnek lenni. Tudjuk azonban, hogy a jövő hét végi teljesen más mérkőzés lesz, sokkal jobban oda kell tennünk magunkat. Nem mi leszünk az esélyesek, de megpróbálunk ott is pontotsény szerezni. Lassan egyenesbe jövünk, miután visszatérnek az eltiltott vagy sérült játékosaink.

Az említett összecsapás valóban nem lesz egyszerű, a tabella negyedik helyén álló Sényő az immáron éllovas, a mezőnyben egyedüliként veretlen ESMTK-hoz látogat vasárnap.

MK