Selmeczi: a Jobbik kiírta magát a magyar demokráciából

Budapest, 2012. január 28., szombat (MTI) – A Jobbik nyíltan kiírta magát a magyar demokráciából – reagált Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője Vona Gábornak, a Jobbik elnökének pártja szombati évindító rendezvényén elhangzott szavaira.

“Nem vagyunk kommunisták, nem vagyunk fasiszták, nem vagyunk nemzeti szocialisták, de demokraták sem vagyunk” – mondta pártja eszmeiségéről Vona Gábor. Szellemi centrumuk nem az osztályhatalom, nem az államhatalom és nem a faji alapokon nyugvó hatalom, de a pénz és a szellemi tőke sem, és nem tagjai annak a demokrata eszmeiségnek, amellyé “az mára züllött”. A gazdasági világválság a liberális demokráciák válsága is – – jelentette ki a pártelnök.

Selmeczi Gabriella közleményében úgy fogalmaz: “ezzel újra nyilvánvalóvá vált, amit a magyar emberek 2010-ben példátlan összefogással már egyértelművé tettek: csak a Fidesz képes arra, hogy a nemzeti együttműködés szellemében kiutat mutasson Magyarország nehéz helyzetéből, megálljt parancsoljon az eladósodásnak, a nemzeti vagyon felélésének, a családok és a vállalkozások tönkretételének, a demokrácia lábbal tiprásának”.

– MTI –