Sehol nem bírják a zajt, a hangos zenét a lakók

Sehol nem bírják a zajt, a hangos zenét a lakók
Miskolc – Keres más helyszínt az önkormányzat a sörfesztiválnak? Egyelőre nem tudni.

Továbbra sem kaptunk választ a miskolci önkormányzattól a sörfesztivállal kapcsolatban. A rendezvény ugyanis a város szívében, a Népkertben zajlott eddig, de a környéken élők nem bírják tovább a rettenetes zajt, ezért petíciót nyújtottak át nemrégiben a terület önkormányzati képviselőjének, és ha ennek nem lesz semmi eredménye, birtokvédelmi eljárást indítanak. Az önkormányzattól többek között azt kérdeztük, nem gondolkoznak-e más helyszínen.

A téma megosztja olvasóinkat. Sokan panaszkodnak, hogy a hangos zene valóban kibírhatatlan, és a közelben fekvő kórház betegeinek nem szolgálja a gyógyulását. Mások úgy vélekednek, azt a négy napot ki lehet bírni, „vegyenek a lakók füldugót”.

Zajszintmérés Diósgyőrben is

A hangos rendezvények nem csak a Népkertben, Diósgyőrben is zavarják a lakókat. Az augusztus 20-án átadott Lovagi Tornák Terének programja a közelben élők szerint túlságosan hangos volt. Emiatt hívták önkormányzati képviselőjüket, Bartha Györgyöt, aki lapunknak elmondta: nem új keletű problémáról van szó. A „szomszédok” már az építkezés előtt levelet küldtek a polgármesternek és a városfejlesztési osztály vezetőjének. Választ kaptak ugyan, de Bartha György szerint semmitmondót.

– Az állt a levélben, hogy közérdekről van szó, és a Lovagi Tornák Tere körül fal lesz – mondta a képviselő, hozzátéve: a lakók szerint indokolatlan az a hangerő, amit augusztus 20-án tapasztaltak, ezért zajszintmérést fognak kérni.

ÉM-HE


Jó hely a Népkert a sörfesztivál számára?

Miskolc – A hamarosan esedékes sörfesztivál is téma lapunk, az Észak-Magyarország közéleti fórumán, az Agorán. tovább »

„Vigyék a sörfesztivált máshova!”

Miskolc – A lakók nem állnak meg a petíciónál. Birtokvédelmet kérnek a zajos rendezvény miatt. tovább »

Csendkirály

Vannak az ilyen helyzetekre egyszerű igazságok, például: olyan nincs, hogy mindenkinek jó legyen. Kérdés, már a tervezésnek az kell legyen az alapja, hogy valakiknek kifejezetten legyen is rossz. Bujdos Attila írása. tovább »

Titkos fegyver a sörfesztivál ellen

Miskolc – A Népkert mellett élők petíciót fogalmaztak meg, de ha kell, tovább is mennek. tovább »

“Költözzenek hozzám a sörfesztivál alatt”

Miskolc – Attól is fél, a folyamatos dübörgés kárt tesz az otthonában. tovább »

hirdetés


hirdet�s