Segítsünk, hogy szép legyen a berzéki ovisok karácsonya!

A berzéki ovisok is várják az ünnepet
A berzéki ovisok is várják az ünnepet - © Fotó: Bujdos Tibor
Berzék – Ezen a héten még várjuk az adományokat, hogy szebbé tegyük az óvodások karácsonyát.

Karácsony közeledtével nemcsak szeretteinkre gondolunk, hanem azokra is, akiknek nem adatott meg, hogy gondtalanul ünnepeljenek. Az Észak-Magyarország minden évben megszervezi karácsonyi Segítünk! akcióját, hogy olvasóink támogatásával mosolyt varázsoljunk azoknak a gyerekeknek az arcára is, akiknek szülei sok-sok gonddal küzdenek.

Az idén a berzéki óvodának ajánlottuk fel a karácsonyi adományokat. Az intézményen kívül támogatjuk azokat a családokat is, akiknek gyermekei a berzéki oviba járnak. Az elmúlt hetekben mutattuk be Juliannát, akinek férje tragikus körülmények között hunyt el szeptemberben, az édesanya pedig 4 gyermekkel maradt magára. Albérletben laknak, de nem tudják, meddig maradhatnak ott.

Ellátogattunk Andreához is, akinél pajzsmirigytumort diagnosztizáltak nemrég, és nagyon aggódik, milyen lesz a karácsonyuk, hiszen hét gyermek várja majd, hogy hazamehessen a kórházból. A napokban pedig Tündénél jártunk, aki élettársával szintén négy gyermeket nevel. Ők is rendkívül szerény körülmények között élnek, jelenleg egyetlen szobában.

A rászoruló berzéki családoknak elsősorban gyermekruhákra, tartós élelmiszerre, tüzelőre és anyagi támogatásra lenne szükségük a szebb karácsonyért.

ÉM


Franz Retzer, az ELMŰ-ÉMÁSZ hálózati divíziójáért felelős igazgatósági tagja és Barják Judit óvodavezető
Berzék, Miskolc - Nincs az évben ennél szebb ünnep, mondta Franz Retzer, miután kiosztotta a berzéki óvodások ajándékát. „Magyar házban a vendéget szeretettel várják, pirosra sült friss cipóval szívesen kínálják. Ha nincs cipó, ha nincs kalács, mit tehet az ember, köszönti a vendégeket meleg szer...

Beri Julianna két gyermekével, Leventével és Danikával
Berzék - Idén a berzéki óvodásokat szeretnénk támogatni karácsonyi Segítünk! akciónkkal. Négy gyermekével maradt magára szeptemberben a Berzéken élő Beri Julianna. A férje tragikus autó­balesetben halt meg a település főutcáján, a kocsit nem ő vezette. Az édesanya szorongva gondol a karácsonyra, ...