Nagyvilág

2008.07.16. 08:19

Életfogytiglan a gyilkos öregasszonyoknak

<p>Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték azt a két idős nőt, akik meggyilkoltak két hajléktalant, hogy felvegyék nagy összegű életbiztosításaikat. <BR /></p>

A Los Angeles-i esküdtszék már április közepén meghozta verdiktjét az öreg hölgyek márciusban kezdődött perében: bűnösnek mondta ki a 77 éves Helen Golayt és magyar származású cinkosát, a 75 éves Olga Rutterschmidtet abban, hogy áldozataik meggyilkolására szövetkeztek, illetve tényleges gyilkosságban.

Az öreg hölgyek ellen az volt a vád, hogy Hollywood térségében éppen arra a célra szemelték ki hajléktalan áldozataikat, hogy nevükre nagy összegű életbiztosításokat kössenek, majd meggyilkolják őket és felvegyék a pénzt.

Mindkét férfit droggal elkábították, majd egy néptelen úton elgázolta őket egy autó. A gázolásoknak nem volt tanúja. Ezt követően egyikük az áldozat távoli rokonának, a másik a menyasszonyának adta ki magát, és összesen 2,8 millió dollárt vettek fel a biztosítóktól.

Az első áldozat, az 1999-ben halálra gázolt 73 éves Paul Vados szintén magyar származású volt. A következő áldozatot, az 50 éves Kenneth McDavidet 2005-ben ölték meg.

A rendőrség kezdetben mindkét halálesetet cserbenhagyásos gázolásként kezelte, csak 2005-ben kapcsolta össze a két ügyet, miután az egyik nyomozó, aki McDavid ügyét vizsgálta, hírét vette Vados hasonló körülmények között bekövetkezett halálának.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!