Magyarország

2010.09.15. 17:40

Sorozatos hulladéklerakás miatt nyomozás Kajászón

<p>A hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt nyomoz a Gárdonyi Rendőrkapitányság Kajászón.</p>

A feljelentést a közép-dunántúli környezetvédelmi felügyelőség tette. Egy kft. telephelyén több száz köbméter hulladékot helyeztek el. A cégre korábban már csaknem 11 millió forintos bírságot szabott ki a felügyelőség, ezt jelenleg másodfokon vizsgálják.

A Közép-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség tájékoztatása szerint egy áprilisi ellenőrzés során találták a több száz köbméter illegálisan elhelyezett hulladékot a cég telephelyén. Ekkor szabták ki a csaknem 11 millió forintos bírságot, ami ellen fellebbezést nyújtott be a cég. Két hét múlva újra ellenőrzést tartottak, de már a szomszéd telken is. Ott 40 ezer köbméter különböző eredetű hulladékot, köveket, betont, téglát és cserepeket találtak, a korábban ellenőrzött telken pedig újabb feltöltés nyomait látták, amelynek a tetején körülbelül 400-500 köbméter, halmokban lerakott anyag volt. Ezért tett a felügyelőség július elején feljelentést a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt ismeretlen tettes ellen a rendőrségen.

A nyomozás folyik, a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése mellett
magánokirat-hamisítás miatt is. Gyanúsításra még nem került sor. Vizsgálják a körülményeket és az ügyben szerepet játszó dokumentumokat is. A nyomozás várhatóan október végén zárul le - tudta meg a Független Hírügynökség R. Szabó Ágnestől, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!