Segítség! Gyulladtak és fájnak az ízületeim…

Miskolc – Dr. Tamási László főorvos reumatológus pénteken 10 és 11 óra között személyesen ad választ olvasóink az ízületi betegségekre vonatkozó kérdéseire.

15-20 évvel ezelőtt az ízületi gyulladásos betegek többsége szinte megállíthatatlanul haladt a mozgáskorlátozottság, rokkantság felé. Az elmúlt évtizedben számos, a betegség kezelésére szolgáló, az ízületeket védő készítmény jelent meg a piacon. A fájdalomcsillapítók, szteroidok, egyéb gyulladásgátlók segítenek a tünetek enyhítésében, de nem elégségesek az ízületi károsodások kialakulásának megakadályozásához. A legújabb injekciós, infúziós formában elérhető, úgynevezett „biológiai terápiás” szerek az egyéb kezelésekre nem reagáló esetekben is javulást hoznak. Ezek pár éve már Magyarországon is hozzáférhetők a kijelölt ellátóhelyeken, melyek egyike a Szent Ferenc Kórházrész.

Hívják, írjanak!

Osztályvezető főorvosa, dr. Tamási László reumatológus pénteken 10 és 11 óra között személyesen ad választ olvasóink e témára vonatkozó kérdéseire a 46/501-261-es számon. Kérdéseiket ez időpont előtt a szaloczi@inform.hu címre e-mailben is elküldhetik. A tárgymezőbe írják be: „artritisz“.

ÉM-SzK