Segítség az ideális DVD lemez választáshoz

Segítség az ideális DVD lemez választáshoz
Mindennapi életünkben gyakorta szükségünk lehet egy DVD lemezre. Természetesen, ahogy a technika világában már megszokhattuk, ezeket az adathordozókat is rövidítésekkel ruházták fel.

Leírásunkban segítséget nyújtunk ahhoz, hogy el tudja dönteni, milyen DVD-re van szüksége és ennek megfelelően tudjon választani. Nézzük át az írható DVD lemezek teljes tárházát!

A bonyodalmak elkerülése végett először tisztázzuk, mi a különbség a mínuszos és a pluszos DVD között. A DVD-R lemezek a préselés során nem kapják meg azokat az előformázott információkat, amelyek a DVD+R esetén eleve a lemezre kerülnek, tehát a DVD+R lemezek gyártása plusz egy fázisból áll, amelynek során ezen médiaazonosító adatok a lemezre kerülnek. Modern írók, olvasók minden formátumot gond nélkül kezelnek. A régebbi típusok a –R változatot kezelik biztosan.

DVD-R és DVD+R

A lemezek széles körben támogatott szabvánnyal készülnek. Az adathordozók tároló kapacitása egységesen megegyezik, mely 4,7 GB-ot jelent, amin kötetlenül tárolhatunk bármit. A nevében az R rövidítés jelenti azt, hogy a lemez egyszer írható. Ha DVD-t keresünk, a Verbatim DVD-R lemeze jó választás, mert AZO réteggel rendelkezik. Ez növeli a meghajtó és a lemezen tárolt adatok élettartamát.

DVD-RW és DVD+RW

Ezen DVD lemezek esetében az RW annyit takar, hogy a lemez újraírható. Ennek a terméknek az igazi előnye az újrafelhasználhatóság és ebből adódóan rendkívül költséghatékony választás is.

DVD+R DUAL LAYER

Ennek a típusú DVD-nek mindkét felülete írható. Egy sima, hagyományos DVD méretéhez képest egy lemezen így már kétszer annyi információt tudunk tárolni.

DVD BLU-RAY

A Blu-ray egyszer vagy többször írható, de akár nyomtatható változata a DVD-knek. Nagy felbontású, FullHD és 3D filmek információjának tárolására szolgál. De persze a Blu-ray lemez 25-50 GB-os mérete lehetővé teszi tetszőleges fájlok tárolását is. Könyvelők nélkülözhetetlen eszköze ügyviteli alkalmazásnál nagy mennyiségű adat biztonságos archiválásához. Előnyös még rendszergazdáknak, szoftverek és felhasználói adatok archiválásához.

DVD-R és DVD+R NYOMTATHATÓ

Ezeknek a lemez fajtáknak az általános tulajdonságai megegyeznek a sima, írható DVD társaikéval. A fő erősségük és előnyük, hogy borítót is nyomtathatunk hozzájuk. A borító megjelenítéséhez speciális nyomtatóra lesz szükségünk. A borítóval ellátott lemezek a tárolás során is segítségünkre lesznek.

DVD RAM

A DVD RAM elméleti élettartama 30 év. Kiválóan alkalmas adatarchiválásra, de videó kamerák gyakori rögzítő eszköze is.

DVD-R 8 CM

Ezeket az eszközöket is alkalmazhatjuk videó rögzítő eszközökben. A legtöbb DVD lejátszó kompatibilis ezzel a lemezzel is, tehát mindennapi felhasználók is kihasználhatják előnyeit.

A DVDolcson.eu kínálatában a DVD lemezek minden változatát meg fogod találni. Hosszú évek óta verhetetlen árakkal állnak vásárlóik rendelkezésére.

– PR cikk –

Címkék: