Segítség a víz bekötéséhez Hejőbábán

Hejőbába – A településen és környékén hamarosan elkezdődik a teljes szennyvízelvezető hálózat kiépítése. Ehhez is kapcsolódóan felgyorsult a vezetékes ivóvíz bekötése is azokban az ingatlanokban, amelyek még nem rendelkeztek ilyennel.

Az önkormányzat vállalta az ezzel kapcsolatos szervező­munkát. Ennek keretében Juhász Barnabás polgármester arról tájékoztatta a település azon ingatlantulajdonosait, akik a Borsodvíz Zrt. nyékládházi üzemvezetőségétől megigényelték a vezetékes ivóvíz bekötését, hogy a kapcsolódó munkák (útátfúrás és földmunka) végzésére több vállalkozás is jelentkezett.

Az ivóvíz bekötésében érdekeltek a hejőbábai ÁZ & FJ 2015 Kft., a tiszaújvárosi Bau-vill Ép. ker. Kft., a mályi Nagy-Lukács László egyéni vállalkozó, illetve a hejőbábai Borsodi Styl-Szil Kft. közül választhatnak. Természetesen más vállalkozások is számításba jöhetnek. Minden ingatlantulajdonos saját maga dönti el, hogy melyik vállalkozással végezteti el a munkálatokat. Indokolt esetben (betegség, idős kor, egyedüllét, rokoni segítség hiánya) a vízóraakna kiásásához az önkormányzat részéről segítséget nyújtanak.

A Borsodvíz Zrt. az érintett 165 hejőbábai igénylő részére a közeli hetekben átadja a kivitelezés megkezdéséhez szükséges engedélyes terveket.

ÉM-SZB