Sport

2015.11.04. 12:49

Nem a volt légiós lenne a jelölt – ha váltanának a diósgyőrieknél

Miskolc - A DVTK vezetőit hiába kérdeztük arról, hogy van-e edzőkérdés, nem kívántak nyilatkozni.

Miskolc - A DVTK vezetőit hiába kérdeztük arról, hogy van-e edzőkérdés, nem kívántak nyilatkozni.

Az egyelőre nem vehető biztosra, hogy változás lesz a DVTK kispadján, ugyanis a klub menedzsmentje még nem döntött ebben a kérdésben, így az sem kizárt, hogy Bekő Balázs további bizalmat kap. Vagyis, van esély arra is, hogy az évből hátralévő 5 bajnoki után értékelik majd a piros-fehérek szakvezetőjét. Ettől függetlenül a menedzsment tett előkészítő lépéseket annak érdekében, hogy ha mégis a váltás mellett teszik le a voksukat, akkor legyenek alternatívák. Úgy tudjuk, hogy három vonalon futottak, futnak a szálak, ezek közül az egyik az volt, hogy egy fejlett futballkultúrából importáljanak edzőt. Ez lehet az oka annak, hogy nagyon sokan a spanyol Fernando Miguel Fernandez Escribanót, a DVTK korábbi futballistáját tartják a diósgyőri kispad várományosának. Az egykori labdarúgó másfél évig volt a piros-fehérek játékosa, 2012. február elején érkezett a klubhoz, nagy várakozás előzte meg bemutatkozását, hiszen ő volt az, akit jövetele előtt a sportnapilap egyik munkatársa Mr. X-nek keresztelt el, mert a felkészülés elején nem árulták el a DVTK-nál, hogy kit akarnak igazolni, csak annyi derült ki róla, hogy „nagy név lesz”.

Bár a szurkolók támadót vártak, hiszen a klubtól ez szivárgott ki, a Fernando néven ismert játékos ezen a poszton nem állta meg a helyét, hónapokkal később derült ki róla, hogy védekező középpályásként tud a legnagyobb hasznára lenni a csapatnak. A spanyol, játékosként 36 NB I-es meccsen játszott a DVTK-ban, és ez idő alatt 6 gólt szerzett, és innen vonult vissza 2013 júniusában, 34 évesen. Akkori távozása után többször járt már Magyarországon, Diósgyőrben, ugyanis néhány szurkoló jó kapcsolatot ápol vele.

Együtt teázott

Fernando amióta elbúcsúzott a játéktól, elvégezte a Pro-licences edzői tanfolyamot hazájában, és ezt követően az idén vállalt munkát először felnőtt csapat mellett, a tavalyi évad végén az akkor még harmadosztályú, a szezon végén kiesett CD El Palo csapatának kispadjára ült le két mérkőzésre, és ennek során egy döntetlent és egy vereséget könyvelhetett el. Felnőtt csapata jelenleg nincs, valószínűleg ennek is köszönhetően tudott a Vasas – Diósgyőr NB I-es bajnoki napján a magyar fővárosban teázni a DVTK menedzsmentjének egyik tagjával, és ez táplálhatja néhány piros-fehér szimpatizáns reményeit a visszatérésére.

Az Észak-Magyarország értesülései szerint azonban erre az esély nulla százalék körüli, ugyanis jelen helyzetben a klub menedzsmentje, nem egy kezdő és a magyar labdarúgástól nagy távolságra lévő edzőben gondolkodik, már ha a váltás mellett döntenek. A DVTK vezetőit hiába kérdeztük arról, hogy van-e edzőkérdés, nem kívántak nyilatkozni erről.

Forrás: Észak-Magyarország


Miskolc - A DVTK vezetőedzőjével való beszélgetés során nem kerülhettük ki azt a felvetést sem, hogy sok helyen arról szólnak a hírek, hogy távozik Diósgyőrből és már az utódja is megvan… tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!