Segített, majd díszpolgár lett

Edelény – Az edelényi önkormányzat képviselő-testülete a Művelődési Központban a napokban tartott ünnepi ülésén átadták a város idei kitüntető címeit.

Az 1956-os emlékmű megkoszorúzását követően ünnepi ülést tartott az edelényi képviselő-testület a Művelődési Központban.

A városért végzett kiemelkedő munkájáért díszoklevelet vehetett át dr. Vodila Barnabásné, aki évtizedeken keresztül dolgozott a városban pedagógusként, nyugállományba vonulásáig igazgatóként vezette a gimnáziumot, valamint Déri Andor, aki szintén évtizedeken át volt a középiskola testnevelő tanára, s irányított edzőként csapatokat.

Segített a polgármester

Díszpolgári címben részesítette az önkormányzatRolf Kehlpolgármestert. A július 7-i orkánt követően Edelény német testvérvárosa, Bad Sobernheim ötezer euró támogatást nyújtott, s a polgármester kezdeményezésének hatására ugyanekkora összegű segítséget utalt át Rajna-Pfalz tartomány is. Rolf Kehl köszönőjében arról szólt, hogy számukra természetes volt az, hogy a partnerség keretében készen állnak a bajban, s örömmel látta, hogy Edelény jól tudta hasznosítani a támogatást. Az ülést követő ünnepségen Molnár Oszkárpolgármester és kollégája beszédét követően a gimnázium diákjai adtak emlékezetes műsort.