Friss hírek

2008.08.23. 11:29

Hidegfront alakítja az időjárást a hétvégén

<p>Még nem ér véget a nyár, de lehűl az idő - mondják a meteorológusok. Észak-nyugat felől szombaton egy hidegfront éri el az országot, ami a következő 24-36 órában vonul át a Kárpát-medence felett. Több helyen is lehet csapadék belőle, és mindenhol véget vet a kánikulának - mondta el a Független Hírügynökségnek Jenki Szilvia, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.</p>

A hidegfront miatt szombaton többfelé megnövekszik a felhőzet. Estig szórványosan, majd egyre többfelé valószínű zápor, délen, illetve keleten zivatar. Éjszaka, illetve vasárnap eleinte erősen felhős időre kell számítani, de később nyugat felől felszakadozik a felhőtakaró, és többfelé kisüt a nap. Csapadék főleg a délelőtti órákban várható az ország középső, illetve keleti részén - mondta a meteorológus. A hőmérséklet a hajnali órákban 12-17 fok között alakul, a nappali csúcs 21-26 fok között lesz, észak-keleten azonban ennél pár fokkal hűvösebb is lehet.

A hét elején mérsékelten meleg, kellemes időre lehet számítani, a hőmérséklet a sokéves áltagnak megfelelően alakul. A hét második felétől változékonyabbra fordul az idő. Péntekig erősödik a felmelegedés, aztán a hétvégére visszaesik a hőmérséklet. Jövő szombaton már többfelé kell záporra, zivatarra számítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!