Helyi közélet

2012.02.06. 12:21

A „hóbrigádok” hétvégén is dolgoztak

Miskolc - A megyeszékhelyen a hóeltakarítást közmunkások végzik, hómunkásokat nem vesznek föl.

Miskolc - A megyeszékhelyen a hóeltakarítást közmunkások végzik, hómunkásokat nem vesznek föl.Miskolcon a közmunkaprogram keretében foglalkoztatott emberek takarítják a hótól a járdákat és buszmegállókat, így hómunkásokra nincs szükség, mondta az Észak-Magyarországnak Perecsenyi Attila, a Városgazda Kft. ügyvezető igazgatója. Megtudtuk: kétszáz ember lapátolja a városban a havat, és mivel nem esett csak 10-15 centi, ennyi munkás elég a járdák sé buszmegállók járhatóvá tételéhez. Felvetettük, olvasóink azt tapasztalták, hogy a belváros sétálóutcája jeges, csúszós. Az igazgató azt mondta, a belvárosban a havat kupacokba lapátolták, de tökéletesen tisztává nem tudják tenni.

Hangsúlyozta: egy önkormányzati rendelet szerint az ingatlanok 10 méteres körzetében az ott lakóknak vagy bérlőknek kellene a havat eltakarítaniuk és síktalanítaniuk. A hóeltakarítással foglalkozó emberek 10 brigádban, saját körzetükben dolgoznak, ha szükséges, egymás körzetében is segítenek. A közmunkások hétvégén is lapátolták a havat, amiért pluszpénzt kapnak. Az igazgató hozzátette: a villamosmegállók tisztítását az MVK Zrt. emberei végzik.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában