Segítenek a jogpontok

A program ismertetésén
A program ismertetésén
Miskolc – Július 1-től a munkavállalók és a munkáltatók igénybe vehetik az uniós forrásból működő ingyenes jogsegélyszolgálatot.

A Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KISOSZ) sikeres pályázatot nyújtott be a GINOP pályázati kiírásra, amelynek eredményeképpen a Széchenyi 2020 program keretében július 1-jétől megindul a munkavállalók és munkáltatók, vállalkozások részére az ingyenes jogsegélyszolgálati tevékenység, valamint új szolgáltatásként a döntőbírói szolgáltatás. Az 575,94 millió forint európai uniós támogatás segítésével megvalósuló program keretében az észak-magyarországi régióban 22 településen ingyenes személyes jogi tanács­adást lehet igénybe venni az érdeklődőknek, emellett a KISOSZ biztosítja a jogsegélyszolgálat telefonos, e-mailes és online igénybevételének lehetőségét is.

A 2016. július 1-jétől induló szolgáltatást a projekt keretében a KISOSZ által kiválasztott ügyvédek 36 hónapon keresztül biztosítják. Az ingyenes jogsegélyszolgálat igénybevételét biztosító települések felsorolását, az ügyvédek nevével és ügyfélfogadási idejével a program céljából létrehozott www.jogpontok.hu honlap 2016. július 1-jétől tartalmazza.

ÉM