Segítünk – "Élek, mert élni akarok"

Segítünk – "Élek, mert élni akarok"
Abaújkér – Csézy: “Az élhetőbb életért fogok énekelni, úgy látom, minden segítség számít.” 

– Úgy vártalak! Láttalak a tévében, szurkoltam Neked! Tudtam, hogy eljössz, mert látni akarlak. Az akarat a legfontosabb, az orvosok is mondják. Szerintük azért élek, mert élni akarok – mondta Sóvári Annamária, Csézynek, mikor az Észak – Magyarország Segítünk akciójának keretein belül meglátogatta őt az énekesnő.

Élet-halál között

A csernobili katasztrófa idején hordtam Annamarit. Gyönyörű, értelmes, látszólag egészséges kislány volt. Öt és fél éves volt, mikor megtudtuk, agydaganatos. Megműtötték de a daganat visszanőtt – idézte fel, Marika, a beteg lány édesanyja a keserves emlékeket.

– Minden nap eszembe jut, hogy bármikor megismétlődhet a tragédia. 2002-ben az epilepsziás roham után, eszméletlenül élet –halál között vitte el a rohammentő – folytatja az édesanya, akinek beteg gyermeke mellett még gyengén látó férjére is vigyázni kell. A gondterhelt anyuka élete a túlélésről szól. Évek óta harcol Annamari életéért úgy, hogy a napi megélhetésük is komoly gondot okoz.

Csepp a tengerben…

Csak Annamari vidám, hiszen valóra vált régi álma, mikor Böbe betoppant szerény, de takaros szobájába. Tudja, az énekesnő hamarosan érte énekel, a lapunk által szervezett segélykoncerten.

– Látom a koncert bevétele csak csepp lesz a tengerben. Ha elérjük, hogy a fürdőszobát átalakítsuk, akadály mentesítsük, már nem hiába találkoztunk. Felfoghatatlan, hogy tudja ilyen magas kádban, nap-mint nap fürdetni Annamarit édesanyja. Kellene ide olyan fotel, fekvőhely is, ami enyhíti a sérvből fakadó fájdalmait. Tudtam, agydaganatos beteg megsegítéséért fogok énekelni, de álmomban sem gondoltam, hogy a daganat mellett még ilyen fokú szegénységgel is együtt kell élnie. Ritkán találkozom, ilyen vidám, életigenlő mosolygós emberrel, mint Annamari, úgy érzem, nekünk, egészségeseknek, van, mit tanulnunk Tőle –magyarázta Böbe.

  • Csézy: Nekünk senkink sincs…
  • Botrányos címlaphős Csézy rosszakarója Csézy 2008.02.03. 
  • Csézy: “Csak lennék már ott…”
  • “Borsod emelt reflektorfénybe“ 
  • Győzött Borsod hangja! Csézy 2008.02.03.
  • “Ezt a versenyt Borsod nyerte”
  • Csézy: “Tisztességesen nyertem!” Csézy 2008.02.03.  • hirdetés


    hirdet�s