Segít a Gráciák ösztöndíja

Miskolc – Az iskoláztatás sokba kerül, de van segítség.

Tehetséges, de rászoruló középiskolások és egyetemisták továbbtanulását kívánják segíteni a Miskolci Gráciák. A tehetséggondozó ösztöndíjprogramot sajtótájékoztató keretében ismertette Pelczné dr. Gáll Ildikó, a Miskolci Gráciák Egyesület elnöke. Elmondta: a hozzájuk érkezett levelekből az derül ki, hogy Miskolcon és a megyében sok családnak gondot jelent gyermekeik iskoláztatása. És mivel a gráciák mindig is igyekeztek jót tenni, másokon segíteni, létrehozták az egyszer tehetséggondozó, ösztöndíjjellegű adományprogramot.

Két korcsoportnak

A támogatás két korcsoportnak szól. Az egyik a 10-18 év közötti, középiskolába járó, miskolci lakcímmel rendelkező tanulóknak. A másik olyan egyetemi hallgatóknak, akik 18-26 év közöttiek, a Miskolci Egyetem nappali tagozatos diákjai és Borsod-Abaúj-Zemplén megyei lakcímmel rendelkeznek. Az ösztöndíj elnyeréséhez bizonyos feltételeknek kell megfelelniük: jó tanulmányi átlaggal rendelkező, rossz szociális helyzetben élő fiatalok nyerhetik el.

A középiskolások támogatása havi 15 ezer forint, az egyetemi hallgatóké havi 30 ezer forint. Az ösztöndíj a 2015/2016-os tanévre szól, és 3-3 diák részesül majd benne.

Pelczné dr. Gáll Ildikó hozzátette: céljuk, hogy segíthessenek azoknak a miskolci és megyénbeli diákoknak, akiknek anyagi lehetőségeik korlátozottak.

ÉM-HE

Így kell pályázni

A pályázás menete: a Miskolci Gráciák e-mailben várják a fiatalok vagy szüleik jelentkezését a miskolcigraciak@gmail.com címen. A jelentkezés után az egyesület minden szükséges nyomtatványt és tudnivalót eljuttat a pályázókhoz.

Még több információ található a www.miskolcigraciak.hu oldalon.