Segélykoncert Peti gyógyulásáért – holnap este a Merlinben

Zséda, Caramel, Jamie Winchester és Hrutka Róbert, Kozma Orsi valamint az Aiming For Sunday zenekar is fellép kedden este a Hajrá Peti! elnevezésű segélykoncerten. A Merlin Színházban este nyolc órakor kezdődő koncert bevételéből egy hároméves kisfiú őssejtkezelését támogatják a zenészek – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Szabó Zoltán, az Aiming for Sunday együttes gitárosa, a rendezvény egyik szervezője.

Kedden este második alkalommal rendeznek segélykoncertet Peti gyógyulásáért, mondta el érdeklődésünkre Szabó Zoltán. A gitáros felidézte, a tavaly májusban megtartott első koncert bevétele és az adományokból összegyűlt, összesen több mint 4 és fél millió forint tette lehetővé, hogy komoly változás álljon be a kis Peti állapotában.

Peti másfél éves volt, amikor egy szőlőszem a torkán akadt. Majdnem megfulladt, és az oxigénhiány következtében súlyos agykárosodás szenvedett, megvakult és mozgásképtelenné vált. A Kínában elvégzett eddigi két őssejtkezelés jelentős javulást eredményezett a kis beteg állapotában, újra lát, és segítséggel már fel tud állni, mondta el Szabó Zoltán. A kezelések sikeresek, de folytatni kell, hangsúlyozta a gitáros.

A kedd esti koncert bevételéből a szervezők a kisfiú újabb kínai őssejtkezelését szeretnék finanszírozni. Szabó Zoltán hozzátette, időközben életre hívtak egy alapítványt is – a Hajrá Peti! Alapítványt – ahova várják az adományokat. A befolyt összegekkel a hasonló balesetet szenvedett gyermekek gyógyulását kívánják támogatni, hangsúlyozta a szervező.

További információ a koncertről és a támogatási lehetőségekről a www.hajrapeti.com oldalon olvasható.