Segélykoncert a debreceni paneltűz károsultjainak javára

Segélykoncertet rendeznek a debreceni paneltűz károsultjainak javára csütörtökön helyi, amatőr rockzenekarok. Az öt együttes március 15-én lép fel a cívisvárosban és a fellépés teljes összegét, valamint a támogatói jegyek árából befolyt pénzt átadják a kiégett lakások tulajdonosainak.

Amatőr rockzenekarok fognak össze csütörtökön, hogy a maguk módján segítsenek a két héttel ezelőtti, debreceni paneltűz károsultjainak. Az “Elsősegélykoncert” elnevezésű rendezvényt egyrészt az motiválta, hogy a fellépő együttesek tagjai is a városban élnek. Másrészt pedig a főszervező maga is átélt már egy szerencsés kimenetelű lakástüzet, ezért átérzi, hogy milyen lehet a paneltűz károsultjainak – mondta a Független Hírügynökségnek Koroknai Szabolcs, a debreceni 0690 zenekar tagja, a segélykoncert főszervezője.

A koncerten öt debreceni, amatőr zenekar, a Cellardoor, a Ska-project, a Magyarock, a Filmstar és a 0690 lép fel. Azért fogtak össze, mert közösen sokkal több nézőhöz jutnak el, így nagyobb lehet a bevétel is, amelyet teljes egészében a károsultaknak adnak majd át. A belépőjegy ára 600 forint, valamint 300 forintért önkéntes támogató jegyet is lehet vásárolni. A segélykoncertet március 15-én, csütörtökön 18 órakor tartják a debreceni Orange Clubban (Perényi utca 1.).

A debreceni Fényesudvarban egy tízemeletes panelház gyulladt ki február 26-án. Hat embert kellett kórházba szállítani füstmérgezés miatt, a 44 lakásos lépcsőházban pedig 11 lakás teljesen kiégett. Az önkormányzat számlát nyitott a bajba jutott családok megsegítésére, ahová a felajánlásokat várják és jelentkezett egy cég is, amely ingyen elvállalná azoknak a lakásoknak a felújítását, amelyeknek nem volt biztosításuk.