Sebestyén Péter a 20. helyen ért célba Assenben

Sebestyén Péter a 20. helyen ért célba Assenben
© Fotók: Mirko Lazzari
A 125 cc kategória számára hamarabb véget ért a Holland Nagydíj, amikor hét körrel a vége elõtt esõ miatt leintették a futamot. A Right Guard Racing motorsport program versenyzõje a 20. helyen zárt.

A reggeli warm-up során Peti a 27. helyet szerezte meg. A futam 12:00 órakor indult, száraz idõben, ennek megfelelõ beállításokkal és slick-gumikkal. Kb. 5-6 kör után csepegni kezdett az esõ. Peti fölzárkózott, jól versenyzett, látszott, hogy egyre jobban érzi a motort. Végül egyre erõsebben esett az esõ, ezért 7 körrel a vége elõtt megjelent a piros zászló, leintették a futamot, így a magyar versenyzõ a 20. helyen ért célba. Az elsõ három helyen Vinales, Salom és Gedea. Peti csapattársa, Alexis Masbou a 11. pozíciót szere zte meg.

Nyilatkozatok

Sebestyén Péter: „A futam elején száraz pályán nem mentem igazán jól, nem találtam a ritmust. Aztán egyre jobban éreztem a motort. Vizes pályán lendületesebben, finomabban kell vezetni, és ez jobban megy a KTM-mel. Úgy érzem, a két fõ gondom most az, hogy nem tudok az elején igazán gyors köröket menni, valamint, hogy a száraz pályán szükséges keményebb vezetés kevésbé megy még a KTM-mel.”

Roberto Favaro: „Túl vagyunk még egy versenyhétvégén. Idõeredmény és pozíció szempontjából is javítottunk. Ma is furcsa idõjárási körülmények voltak, érezhetõ volt, hogy esni fog. A következõ állomás Mugello egy hét múlva.”

Forrás: Faster Management