Sebességkorlátozás 3D-vel

Sebességkorlátozás 3D-vel
Csupán illúzió, hogy egy kislány szalad a labda után, s a kritikusok szerint veszélyes is, könnyen lehet ugyanis, hogy a megijedt autós satuféket nyom…

Legelőször Philadelphiában festettek fel egy közútra 3D-s kockákat, azt a látványt kelltve az autósokban, mintha akadály heverne előttük, önkéntelenül és lassításra kényszerítve őket. A napokban Kanadában elégelték meg, hogy bizonyos helyeken képtelenek lassításra kényszeríteni a vezetőket, így kísérletképpen egy labda után szaladó kislányt festettek fel 3D-ben az útra egy iskola melletti útszakaszra. Az aszfaltfestés messziről úgy tűnik, mintha valami jelzés lenne az úton, de ahogy közeledik az autós, a kislány úgy emelkedik ki az aszfaltból, szinte alakot öltve, majd ahogy egyre közelebb ér az autós úgy süllyed vissza az útba a rajz.


Nézze meg a képeket >>>

A 3D-s festés úgy készült, hogy ha az autós betartja a sebességhatárt, akkor képesnek kell lennie megállnia mielőtt eléri a képet, a biztonsági szakértők mégis aggódnak a megoldás miatt. Véleményük szerint egy labdája után szaladó kisgyerek látványa az út közepén veszélyes reakciót is kiválthat egy olyan autósnál, aki nincs felkészülve a váratlan látványra.

A 3D-s képet ennek hatására egy héten belül eltávolítják.
-  MON –
hirdetés


hirdet�s