Miskolc

2019.12.13. 17:30

Állják a szakítópróbát

A vezetékek komplex vizsgálatát végző korszerű szakítógéppel gazdagodott a FUX Zrt. laboratóriuma.

Szaniszló Bálint

Fotó: Bujdos Tibor

A legfőképp nagyfeszültségű légvezetékeket előállító miskolci FUX Zrt. élen jár a vezetékek komplex vizsgálatára is alkalmas laboratóriumi fejlesztésekben. Erre azért van szükség, hogy elnyerjék a vevők bizalmát magas minőségű termékeik iránt.

Innovációs díjat kaptak

A társaságnál csütörtökön – ünnepélyesen – üzembe helyezték a legújabb, egyedi tervezésű és kivitelezésű, 25 méter hosszú, 30 tonna terhelhetőségű szakítógépet.

Dr. Barkóczi István, a FUX Zrt. tulajdonos-vezérigazgatója elmondta, hogy tavaly Németországban, az Elba-folyó torkolatánál a megszokott 2-300 méteres oszloptávolságnál lényegesen nagyobb, 1,1 kilométeres távolságot kellett áthidalni. Ehhez a FUX szállította a speciális, megerősített vezetéket, amely a beépítést megelőzően átesett egy olyan típusú szakítóvizsgálaton, amelyet a saját új berendezéssel is el tudnak immár végezni. A társaság egyébként azért az Elbánál végzett munkájáért innovációs díjban részesült.

 

„Az a munka érlelte meg bennünk a gondolatot, hogy egy hazai céggel, pályázati pénzből, mintegy 60 millió forint költséggel megépíttessünk magunknak egy ilyen berendezést – hangsúlyozta a vezérigazgató. – Ezáltal a FUX ebben az iparágban európai szinten is extra szolgáltatást tud nyújtani valamennyi megrendelőjének.”

Bizalom a vevők részéről

A FUX laboratóriumát egyébként a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi karával karöltve üzemelteti. Dr. Palotás Árpád Bence dékán kiemelte, hogy ezáltal a duális képzés és a közös kutatás is magas színvonalon folytatódhat a karon.

Dr. Barkóczi Péter, a FUX Zrt. fejlesztési igazgatója – az eddigi tapasztalatok alapján kiemelte: az új berendezés lehetőséget ad arra, hogy a potenciális megrendelővel, azaz a felhasználóval együtt – a cég saját laborjában – végezze el a legfontosabb minőségi vizsgálatokat, ami komoly fegyvertény az innovációban élenjáró cég életében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában