Se villany, se gáz a kiégett debreceni panelházban

Néhány lakásban továbbra sincs se gáz, se villany abban a tízemeletes panelházban, amely február végén gyulladt ki Debrecenben. A szolgáltató szerdán leszerelte a kiégett villanyórákat, de hogy mikor lesz újra áram a lépcsőházban és a lakásokban azt még a szakemberek sem tudták. A felújítás lassan halad. A 44 károsult családból eddig csak 8 költözött vissza otthonába. A kiégett panelházban összesen 47 villanyórát szereltek le szerdán. A tűzben a teljes elektromos hálózat tönkrement és az összes mérőhelyet fel kell újítani. A helyreállítás költsége, legkevesebb 6 millió forint.

A lakások felújítása lassan halad. A korom és a falakra égett tapéta eltávolítása időt rabló munka. Gáz nélkül főzni sem lehet. Van aki a szomszédba megy, van aki az üzemi konyháról vagy az étteremből hordja az ételt, sokan pedig még vissza se költöztek.

A tízemeletes panelház február végén gyulladt ki. A tűz egy földszinti lakásban keletkezett és a szellőzőn keresztül csaptak fel a lángok egészen a tetőig. A tűzben akkor egy asszony súlyosan megsérült. A korábban műtéten átesett idős nő, néhány napja meghalt a kórházban. A rendőrség orvos-szakértő segítségével most azt vizsgálja, hogy az asszony halála összefüggésben lehet-e a tűzesettel. A paneltűz károsultjainak javára március 30.-án segélykoncertet szerveznek Debrecenben.Sporthírek