Friss hírek

2009.03.12. 13:29

Aláírták újabb 180 km szennyvíz-csatorna építésének a támogatói szerződését Fejérben

<p>Aláírták a támogatói szerződését négy Fejér megyei település 8.5 milliárd forintos csatorna beruházásának csütörtökön Székesfehérváron. Székesfehérvár, Pákozd, Pátka és Seregélyes társulása uniós, KEOP pályázaton a fejlesztés költségének több mint 75 százalékát nyerte el. A beruházás 2012-ra valósul meg.</p>

A KVVM államtitkára, Oláh Lajos, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség képviselője, a négy polgármester, és a csatornatársulás elnöke írta alá a támogatói szerződést.

A 8.5 milliárd forintos költségből 5.47 milliárd forintot az Európai Unió fizet, 0.96 milliárdot a Központi Költségvetés, 2.14 milliárd forintot a négy település.

180 km csatorna és 26 átemelő készül el a projekt keretében. 6500 ingatlan kapcsolódik rá a csatornahálózatra, ebből több mint 2700 székesfehérvári. Az egy ingatlanra eső pénz kb. 150 ezer forint, amelyhez kedvezményes hitelt vehetnek igénybe a lakosok.

Székesfehérvár eddig 96 százalékban volt csatornázott, a többi településen még egyáltalán nem volt csatornahálózat. A szennyvizet a székesfehérvári telep fogadja be. A tényleges földmunkák márciusban illetve, áprilisban indulnak. A beruházás 2012-re valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!