Scott Kinsey Group holnap az A38 Hajón

Kedden este a budapesti A38 Hajón lép fel a Scott Kinsey Group. A szervezők ígérete szerint az amerikai jazz sztárok koncertje nem csak a zene miatt lesz felejthetetlen. A belépőjegy mellé ugyanis mindenki kap egy kreatív jazz egyenruhát is.

A kedd esti koncerten az egykori legendás zenekar, a Tribal Tech csaknem összes tagja színpadra lép. A magyar közönség meghallgathatja Scott Kinsey billentyűs, Scott Henderson és Mathew Garrison gitárosok mellett, Kirk Covington, dobos játékát is.

Scott Kinsey “tipikus” amerikai sztár jazz-zenész. A diploma megszerzése után, a létező összes műfajban dolgozott. A világsikert a Tribal Tech hozta meg számára. Az amerikai billentyűs játékát azonban a jazz-fanatikusoknál sokkal többen ismerhetik. Kinsey futamai kísérik többek között az Ocean’s Eleven című film képsorait.

Ahogy a Tribal Tech-ből kiderült, Kinsey játékát tökéletesen kiegészíti Scott Henderson gitározása, és nem mellékesen Kirk Covington dobolása, amit a pontos technikai tudás és kiszámíthatatlanság egyaránt jellemez. Matthew Garrisonról sokáig csak azt tudták a jazz-fanatikusok, hogy a legendás Jimmy Garrison bőgős fia. Az elmúlt évtizedben azonban “alanyi jogon” is beírta nevét a jazz nagykönyvébe szólólemezeivel.

A Scott Kinsey Group este nyolctól lép fel az A38 Hajón.